Англичани искат хирургическия блок за болница

Представители на английската компания Symbiosis Healthcare са проявили инвестиционен интерес към сградата на недовършения Хирургически блок в Хасково, съобщиха от общинската администрация. Вчера те се срещнали с кмета Георги Иванов и шефа на ОбС Иван Иванов. Англичаните възнамерявали да създадат специализирана болница с центрове по кардиология, онкология и лечение на диабет.

„Във връзка с това предстои Общински съвет-Хасково на свое заседание да вземе решение за упълномощаване Кмета на Община Хасково относно водене на преговори с английската компания за предоставяне сградата на Хирургическия блок за мениджиране“, пише в съобщението на администрацията.

Haskovo.net припомня, че за недовършената сграда все още се водят съдебни дела за собствеността между МБАЛ Хасково и общината. Преди време съдът определи, че сградата е собственост на акционерното дружество, а постройката е била апортирана като дял от общината. Сега тя се води в активите на МБАЛ.

Преди два месеца пък Общинският съвет гласува, по предложение на кмета, искане до министерството на здравеопазването да се откаже от претенции за собственост.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини