Арестуват дрога до езиковата. Преглед на регионалния печат

"Човек на Мезето арестуван пак с дрога до езиковата" съобщава вестник "Новинар юг". Става дума за Милен Колев-Малкия, т.нар.лейтенант на димитровградския тартор на наркоразпространителска група-Милен Бакалов-Мезето. Мезето още бил в затвора след като през 2009-та година бе закопчан от качулки. Там бил и Малкия, но наскоро излезнал от килията. За да бъде спипан отново с дрога в района на димитровградската езикова гимназия "Иван Богоров". През 2009-та година наркогрупата отново оперираше около школо СОУ "Пенчо Славейков". Както тогава , така и сега, групата пласира най-вече амфетамини и канабис. В Малкия са открити 6.5 грама амфетамини на прах, 11 таблетки с логото "лампа" от същия наркотик и 2.5 грама марихуана.

"Опашка за разпознаване на крадени коне"-водещо на вестника. Крадени коне и магарета бяха дарени от Агенцията по храните на бедстващите жители от удавеното село Бисер. Тази мярка била избрана от бившата ДВСК като по хуманна/и смислена/, отколкото животните да бъдат умъртвявани, а месото им изгаряно. Само че преди да бъдат дарени животните, се изсипала цяла върволица хора, които настоявали че добичетата са техни. Тактиката на инспекторите от агенцията била една и съща-претендиращият за собственик трябва да опише уж своето добиче, преди още да го види.

Никой не разпознал добитъка и още преди седмица той заминал за Бисер. "Новинар" ни го припомня сега, вероятно за поука.

"Търсят още доброволци за детско отделение". Става дума за Димитровград. Търсят се доброволци за работа в педиатрията на местната "Света Екатерина". Инициативата е на местна фондация, но засега на нея откликнали само 4 души.

"Хасково остана без Станислава" от първа страница. По време на мач се контузила тежко баскетболистката Станислава Станкова. Момичето имала скъсани кръстни връзки.

"Хората с увреждания искат асансьор в първа поликлиника"-страница втора. Исканията са издигнати на международен форум по европейска програма за териториално сътрудничество-България-Гърция.  Инвалидите искат асансьор в първа поликлиника и на другите лечебни заведения в града. Също така искат асаньор и в администрациите. В общината вече е изграден външен асансьор, похвали се замкмета Минко Ангелов, присъствал на форума в хотел "Ретро". Администрацията щяла да говори с ръководството на ДКЦ-то за решаване на проблемите с достъпа на инвалиди.

"Титан бракува 1270 бобъра в областния град".. Контейнерите са складирани в двор до бирената фабрика. Може би ще отидат за скрап, а може би ще бъдат разпределени по селата. През зимата там се унищожават доста контейнери, тъй като в тях многократно се изхвърлят незагасени въглени от печките. Пластмасовите контейнери на "Титан" пък, масово се крадат за джибри.

"Бутат огради на Кенана"-чело на "Хасковска Марица". Във връзка с изграждане на улици и техническа инфраструктура във вилна зона "Кенана", собственици могат да загубят части от имотите си. В случай, че пречат на регулацията, ще бъдат събаряни и сгради. Във връзка със започналото благоустрояване в района, общината кани всички собственици да представят в Архитектурата копия от документите за собственост.

"Распутин : Седем часа разлика спира, засега". Ако някой го интересува-"Седем часа разлика" е български сериал, който след третият си сезон бил прекратен, обяснява негов актьор.

Голямо чудо.

"Магазин продава негодни стоки". Орфейски магазин е глобен с 500 до 1000 лв заради храни с изтекъл срок на годност. Бакалия на зеленчуковия пазар ще бъде глобена двойно, заради липса на здравна маркировка по кашкавал.

Нaskovo.net ви информира за бакалията още миналата седмица, като куриозното в случая е, че глобата от над 2000 лв ще бъде наложена заради 5 /пет/ кила кашкавал, на които просто им липсва етикет.  Ако подобни неща започнат да ни се струват нормални, значи или ние или държавата е станала ненормална. А може би и двете.

"Нито един инвалид не взема максималната помощ"-още по инвалидната тематика. Сега оплакванията са за размера на помощта. Обшините да приложат законодателството подкрепящо хората с увреждания, призовават родни и гръцки експерти.

"Разделиха 61 140 лв на пострадали от наводнението"-водещо на стр. 3. 61 140 лв са разпределени за Бисер и Лешниково, които най-тежко бяха засегнати от потопа на 6-ти февруари. За Бисер отидоха 56 522 лв, които са резпределени на 62-ма жители от селото. В бройката не влиза онези, на които им бяха изградени чисто нови къщи от държавата.

"В Караманци подновиха изучаването на турски". В СОУ "Христо Ботев" в минерално банското село се учи турски, като майчин език. Две групи от по минимум 13 деца ще изучават езика. Заниманията по турски се "възстановявали". Като източник са посочени неназовани учители от школото.

От инспектората обаче твърдят че групите са 3, обичайната бройка на децата-около 20-тина на група, и че турският се учи за пръв път в Караманци. Езика се изучава по-отдавна в училище само в стамболовското село Силен.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини