Юнак поднесе изненадата на кръга

Отборът на Юнак от Ардино поднесе изненадата на третия кръг от областното първенство по футбол за мъже, побеждавайки миналогодишния първенец Левски от Крумовград с 4:3.

През първото полувреме момчетата на Ферди Велиев поведоха с 3:0. Серията започна в 16-та минута, когато капитанът на ардинци Гюнер Бекир бе точен от дузпа. В средата на частта „юнаците” се развихриха и нанизаха още два гола, дело на Нурай Ахмед и Гюрай Бекир.

На почивката отборът на Юнак сякаш помисли победата за сигурна и се отпусна.

Гостите от Крумовград се възползваха и в рамките на десет минути намалиха на 2:3 чрез Иво Ангелов и Пламен Михайлов. Все пак футболистите на Юнак стигнаха и до четвърти гол, който бе дело на тарана Ахмед Солак. В самия края на мача Айдън Хюсеин от Левски оформи крайния резултат.

„Искам да поздравя момчетата за мъжката игра. С всеки изминат двубой показват по-добра игра. Играем мач за мач”, заяви старши треньорът на Юнак Ферди Велиев. Той  уточни, че съдийската бригада начело с Димитър Андреев е било отлична и си пожела всички рефери да свирят така.

Председателят на областния съвет на БФС Тургай Али сподели, че първенствата в регионалния футбол са започнали по-интересно от очакваното. При мъжете фаворити за областната футболна титла са момчилградският Родопи, Искра от Черноочене и Левски от Крумовград.В последните няколко години върви едно подмладяване на отборите в региона. Редуват се очаквани резултати, а понякога и неочаквани в различните възрастови групи. В Ардино местният подмладен състав поднесе приятната изненада на кръга, побеждавайки последния областен първенец Левски, заяви Тургай Али. Той отбеляза, че някои отбори( предимно от община Кърджали) изпитват значителни финансови затруднения, и все още не са показали това на което са способни. „Смятам, че тимовете от община Кърджали тепърва ще бъдат фактор в оставащите срещи”, каза още Али.

При юношите младша възраст се открояват тимовете на Палас от Рудозем и на Арда 1, а при децата силно впечатление прави стартът на ФК „Боровец” с треньор Юсеин Стефанов, уточни още шефът на областния съвет на БФС.

Останалите резултати от кръга:

Джебел – Искра 1:1

Перперикон – Мост 4:2

Върбица – Байкал 3:0

Родопи почива

Класиране:

  1. Искра               10-3    7
  2. Родопи             9-0     6
  3. Левски             10-7   6
  4. Върбица            7-7   4
  5. Перперикон      7-7   3
  6. Юнак                5-10  3
  7. Джебел             1-1    1
  8. Мост                 5-14  1
  9. Байкал              0-5    0

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини