113 колички с некролози чакат при социалните. Майки хвърлят памперси на протест. Преглед на регионалния печат

113 колички с некролози чакат при социалните, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Инвалидните колички са върнати в социалната служба в Хасково от починали или излекувани пациенти. 5 от тях са акумулаторни.

Окончателно: ХАС отмени 5 бона глоба за мотопистата, заглавие над главата на вестника. Санкцията бе наложена от ДНСК заради незаконни връзки към спортното съоръжение през октомври миналата година. Първоначално районният съд отказа да разглежда казуса, защото по закон глоби до 5000 лв. за юридически лица не подлежат на обжалване. Административният съд обаче отмени решението, като се позова на Европейската харта за човешките права и им го върна за нов процес. Разглеждайки казуса по същество, районните магистрати намериха, че тези пътни връзки не са незаконни. Сега административният съд потвърждава това решение.

В Любимец и три села строят спортни игрища за 4.5 млн. лв., водещото заглавие на втора страница. Мащабен спортен проект готвят от общината, подробности за реализацията - след месец.

Нейков: Едва се преборих за трети час по физическо, темата на 4 страница. За посещението на спортния министър в Димитровград миналата седмица. Той бе атакуван с искания за пари от спортни клубове, училища и общини.

Майки хвърлят памперси на протест, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Майки от цялата страна организират във Фейсбук мащабен протест срещу мизерните детски добавки. Той е насрочен за 22 октомври от 12 часа. Майки от Хасково също се включват в протеста, той ще бъде пред общината.

Абитуриенти сядат в стола на Анастасов, друг акцент от 1-ва. Става дума за кмета на Любимец Анастас Анастасов, който поканил бъдещите абитуриенти в кабинета си, за да ги запознае с работата в администрацията.

Искат пари от Нейков за зала и стадион, чело на 2-ра. Спортният министър бе натиснат за пари, кметът на Димитровград иска за зала, шефът на Спортното в Хасково – за стадион.

34 митничари жалят уволнения, чело на 3-та. Всички те са изхвърчали от митницата в Свиленград от началото на годината. Лавината от дела е предизвикана от новия класификатор на длъжностите, според който на митницата трябва да работят само служители с висше образование. Някои от уволнените митничари имали такива дипломи, но въпреки това били изритани.

Йеромонах Антим благослови неделно училище, темата на 4 страница. Йеромонах Антим е игумен на манастира в Кричим. Вчера той бе в Хасково за да благослови миряните и малките възпитаници на неделното училище към храма „Св. архангели”.

Търговци: И зяпачи даже няма, заглавие на 5-та. За срива в търговията и оплакванията на търговците, че клиентелата е намаляла до нивата от 1997, когато ни удари хиперинфлацията.

„Хасково” с летящ старт в столицата, акцентът на спортната страница. Женският баскетболен тим на областния град разбил „Левски” със 71:53. Ако продължават така, ще се борят за медали, смята треньорът на мъжете в „Левски” Тити Папазов.

Два фотоса на Панайот на Моста на влюбените, акцент от 8 страница. Фоторепортерът на вестника Панайот Панайотов участва с два свои фотоса в изложбата на списание „Осем” в столицата.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини