Китайци изхвърлят турските търговци от Кърджали

Магазина на "Панда"

Китайска верига за евтини стоки сляга край на хегемонията на турските търговци в Кърджали. Градът ни престава да бъде Меката на турските дрехи,чанти и обувки в България. Азиатската експанзия е на нов етап. В Кърджали нахлуват китайски търговски вериги. Първата е търговска верига „Панда”. До сега тя бе известна като царството на жените, но вече предлага облекла,обувки и чанти за деца и мъже.

 Собствениците на „Панда” са на българския пазар от 12 години. Преди шест години създават „Панда”. Веригата има седем магазина в страната. Последния бе открит тази година в Пловдив. Там както и тук магазинът дели сграда с веригата „Техномаркет”.

  Ако откриете същия модел на същия производител на по-ниска цена, веднага ви връщаме парите, заявяват от „Панда”. В Пловдив за клиентите пазарували за 20 лева, се дава ваучер за храна в китайски ресторант за 2 лева. Очаква се същата промоция да има и в Кърджали.

  Освен срещу турските търговци , експанзията на азиатците е насочена и срещу нароилите се магазини за 1 лев. В „Панда” може да се намери много евтина стока, но с добро качество.

Георги Кулов

Техномаркет в Кърджали
Китайски магазин в Кърджали
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини