Читалищен бос гори покрай пенсионерите. Преглед на регионалния печат

Читалищен бос гори покрай пенсионерите, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Става дума за председателя на читалище „Св. Климент Охридски” в Хасково Славейко Андонов. Той бил назначен на трудов договор от настоятелството в нарушение на закона, по думите на кмета Георги Иванов. По закон единственият, който може да бъде назначен на трудов договор, е секретарят на културната институция. Според градоначалника получените пари от Андонов трябва да се върнат на общината.

„Хасковска Марица” също отделя внимание на темата. Там Славейко Андонов потвърждава, че е получавал 8 месеца по 820 лева, но допълва, че цялата му заплата отивала като дарение за читалището, а с парите се извършвали ремонти.

Димитровград ще се роди с кръговото до водната кула, заглавие над главата в Новинар юг”. Това казва в интервю за вестника арх. Томи Томов. Разговорът с него е на страница 6.

Харманли с верижна техника от военните, анонс със снимка от първа страница в изданието. Дарената на общината машина е руска – МДК-2.

„Алеко” подслонява третия хасковски ВУЗ, водещо на 2-ра. За идеята в закритото школо да се настани филиал на Стопанската академия в Свищов.

5 г. за пиян шофьор, убил тримата си приятели, акцент от 3-та. Присъдата е за 29-годишния Иван Коларов, който причини смъртта на трима души в катастрофа през 2010 г.

Временен дарителски пункт отваря днес в Димитровград, чело на 4-та. Той се намира на първия етаж в бившия Детмаг.

Музикант намерен мъртъв на плаж в Малага, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Става дума за симеоновградчанина Пламен Карабатаков, починал мистериозно на плажа в края на август. Общината помага на семейството да го погребе в Испания.

Стопанската академия с филиал в Хасково, водещо на 2-ра. За идеята закритото училище „Алеко Константинов” да се превърне в поредния ВУЗ.

Почерпен бие кръчмар, после бяга с кола, акцент от 3-та. За петъчната мярка „домашен арест”, наложена на 25 годишния Александър Янакиев от Криво поле. Миналата седмица той се сбил със собственик на заведение, избягал с кола, но бил спипан от полицаите. Близките му твърдят, че Александър е бил пребит в районното, след като вече е закопчан с белезници. Според полицаите пък той буйствал и се държал агресивно, като дори причинил лека телесна повреда на униформен.

Ихтиолог проучва Олу дере, темата на 4-та. Тихомир Стефанов от Националния природонаучен музей при БАН изследва Олу дере. Наличието на щипок, изключително рядка риба, е мерило за чистотата на водоемите, казва специалистът.

Тракийци по стъпките на Милетич, заглавие на голям материал на 5 страница. Походът е организиран от Тракийското дружество по повод стогодишнината от Балканската война.

Нов връх за сестри Стоеви, акцент от спортната страница. Габриела и Стефани спечелили откритото първенство на България при жените.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини