Мачкаме с 4:1 пловдивчани, Хасково-2-ри в ЮИ В група

Йордан Василев/в бяло/ бе отново скрития коз на ФК "Хасково"

ФК "Хасково" се върна на пътя на победата, след два неудачни мача, и записа убедителен успех с 4:1 над гостуващият отбор на Спартак ПД. Мачът се игра вчера на Ямача. Два гола за победата наниза Йордан Василев, който известно време лекуваше контузия. Въобще, старите кучета измъкнаха мача. Кирчо Крумов заби още едно попадение, с асистенция и много силна игра се отличи крилото Делчо Стоилов.

Мачът започна като по поръчка-в 8-та минута стана 1:0 за "Хасково" след гол на Михаил Камбуров. В 18-тата обаче ни попариха-1:1. Голът вкара Благовест Зайцев, син на легендата на "Ботев" ПД Тодор Зайцев. Нашите непрекъснато атакуваха и логично вкараха трети гол, чрез Йордан Василев в 24-тата минута. Пак той увенча добрата си игра с гол десетина минути след почивката, а Крумов довърши младият отбор на гостите.

След 9-ят кръг "Хасково" е на второ място в ЮИ В група с 20 точки. На точка пред нас са Ботев Гълъбово, които нанесоха единственото за сега поражение на хасковлии с 1:0 в 7-я кръг. През миналият 8-ми кръг пък, отборът на Димчо Марков успя да стигне само до 2:2 на гости на Созопол. Трети във временното класиране с 19 точки е отборът на Свиленград, които вчера взеха с минималното 1:0 като гост, регионалното дерби с Харманли.

Според регламентът на В група, само първият отбор се класира директно за Б група. Вторите тимове ще играят бараж, но само и единствено ако двата изпадащи тима от Б група са от един регион. Иначе второто място не дава нищо.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини