Гранични полицаи предотвратиха няколко опита за нелегална миграция на Капитан Андреево

Няколко опита за нелегално влизане на българска територия прекъснаха граничарите от ГКПП-Капитан Андреево през последните дни. Към 18.30 часа в петък на влизане в страната като пътник в автобус “Мерцедес”, с румънска регистрация, 34- годишен гражданин на Кот Д Ивоар се пробвал да мине с паспорт с френска виза. Проверката на служителите от «Гранична полиция» обаче разкрила, че визата е подправена. Кот-д-ивоарецът е стопиран със заповед за полицейско задържане и е настанен в помещение за временно задържане в ГПУ-Свиленград.

По-късно вечерта, малко след 20 часа, отново на пункта Капитан Андреево, за влизане в страната пристигнал лек автомобил “БМВ”, румънски регистрация, управляван от 49- годишен ирански гражданин. Той показал разрешително за пребиваване в Румъния. Придружавала го 43-годишна иранка, която имала същия документ. При инспекцията на автомобила, граничните полицаи открили на задната седалка покрит с дрехи нелегален пътник – иранец на 49 години. Тримата са задържани със заповеди за полицейско задържане и са отведени ГПУ Свиленград. Автомобилът им е иззет с протокол.

Следващият случая е минути по-късно. На пункта за влизане в страната се подредил автомобил “Ланча”, шофиран от Г.М. /23г./, който пътувал с още трима българи по документи. При паспортната проверка е установено, че един от тях не съответства на снимката от паспорта и в същност е палестинският гражданин. Пътниците са задържани, автомобилът е иззет.

И за трите случая е уведомена е Районната прокуратура в Свиленград. По случаите работят и разследващи полицаи.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини