Dog Town правят в Симеоновград

Dog Town е проект, с който кучетата ще дадат хляб на хората. Разработва го община Симеоновград. Планира се жителите на Симеоновград да развъждат кучета в домовете си. Това обаче няма как да бъде без заплащане на труда им, затова ще се търсят варианти по различни програми за заетост. Плановете предвиждат освен това и изграждането на къщи за гости. Ако клиент реши да си вземе куче, първо отива в информационния център. Там получава информация за различните породи, които се отглеждат в региона. След това може да види снимки на желаните кучета,  адресите на собствениците им и да остане в къщите за гости, докато свикне с новия си домашен любимец.

Има идея кучета да се развъждат и в селата, като всяко ще отглежда по определен вид. Например в едно от селата в общината могат да се ръзвъждат ловни, в други - декоративни, в трето овчарски.

Възможно е да се направи специализирана клиника за кучета, а така също и хотел. Ще се търсят инвеститори за изграждането на фабрики за производство на храна за кучета и аксесоари за тях. За всяка идея от мащабния проект Dog Town ще се търси финансиране по различни поректи. Целта е в града да се създават нови работни места с постоянна заетост. Безработицата в Симеоновград е една от най-високите в региона. Освен това така ще се оформи един съвършенно нов бизнес, който е изключително перспективен и креативен, смятат от общината.

Първата стъпка е кандидастване по програма за финансирането на информационен център, най-подходяща сградата на бившия съд в центъра на града. Там всеки, който се интересува от определена порода куче ще може да получи необходимата информация.

Ако общината успее да спечели финансиране и направи информационния център ще пристъпи към следващите етапи на реализация на идеята си, разказа заместник кмета на общината Наталия Пачеманова.

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини