Учениците в Кърджали пушат демонстративно, бойкотират часовете по физическо

Учениците от горните класове в Кърджали не посещават часовете по физическо възпитание, като вместо това клечат по скатани места и пушат. Практика е каките и батковците  да окупират стълбищата и таваните на съседните на школата блокове и да пафкат папироси. Има и по-нагли. Те си сядат в заведения,поръчват си кафета и демонстративно пушат. Това твърдят пред Кърджали бг вести преподаватели по физическо, които са безпомощни да се справят с явлението. Най-трудни са заможните госпожици,които идват на училище барнати като за дискотека. Високите токчета са непреодолимо препятствие пред физическите упражнения

 Незаинтересоваността на учениците от горните класове към часовете по физкултура е тотална,споделят педагози. Според тях значително по-лесно е с малките деца, където все още има интерес.

   Директори на училища полагат усилия да привлекат бъдещите абитуриенти към спорта. В „Отец Паисий” направиха кабинет за фитнес,в „Славейков”ангажираха треньори по популярни спортове. Това обаче има частичен ефект. Напоследък младите дами на Кърджали са привлечени от бокса. Много се записаха в клуб „Арда бокс”,за да респектират досадни ухажори. Те са от малкото , които влизат в часовете по физическо за да поддържат форма.

  Преподаватели смятат, че голям ефект ще има ако се пуснат в експлоатация петте закрити плувни басейна в града. В момента никой от тях не работи поради нужда от ремонт. Според членът на общинската комисия по младежки дейности, спорт и туризъм Милко Багдасаров пари могат да се намерят чрез проекти. Проблемът е обаче,че управляващите в София имат подчертано негативно отношение към Кърджали и не дават рамо на местните проекти, твърди Багдасаров.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини