1234 са подали молби за енергийна помощ в Ардинско

1234 молби-декларации за отпускане на целева помощ за отопление са приети до момента в Дирекция „Социално подпомагане” в Ардино, съобщи директорът Цветомир Хаджиев. Той уточни, че всичките са за отпускане на пари за закупуване на твърдо гориво. Най-много е броят на молбите от град Ардино, следват Бял извор, Жълтуша, Горно Прахово.

До момента одобрение са получили 753 желаещи, а издадените заповеди за отказ са 284. Основната причина за отказите е, че средномесечният им доход за предходните 6 месеца преди месеца на подаване на молба-декларацията  е бил над  диференцирания минимален доход за отопление за лицето или семейството. За петте месеца през отоплителния сезон социално слабите ще получат по 328,60 лв.

Досега в Ардино няма подадени молби-декларации за получаване на целева помощ за отопление с електроенергия, твърдо гориво в натура (дърва и въглища за огрев) или природен газ.

Кампанията за приемане на молби за целеви помощи за отопление започна на 1-ви юли и ще продължи до края на месец октомври.

83-годишната Зелиха Исмаил от Сполука за пръв път подава документи за отпускане на целева помощ за отопление. Възрастната жена сподели, че е вдовица и получава пенсия в размер на 177 лева. Надява се да получи енергийна помощ, която би била от голяма полза за нея.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини