Банда крадци върлува в магазин в центъра на Хасково

„Поне по няколко души на ден идват за нови лични карти, защото портмонетата с документите им били откраднати в този магазин“. Това обяснили служители в „Паспортна служба“ към МВР Хасково на наша читателка, която била обрана часове по-рано в магазин за дрехи втора употреба на централната улица в Хасково „Сан Стефано“. Случая е от петък, малко след това младата жена се свърза с Haskovo.net, за да разкаже патилата си и да предпази други хасковлии от опасността да останат без пари и документи в този магазин.

Магазинът се нарича „Мания“ и е част от голяма верига с над 30 обекта в страната. Младата читателка на Haskovo.net разглеждала дрехите, когато се усетила, че портмонето й липсва. Обадили се в полицията, а униформените пристигнали след 5-10 минути. Разпитали я, но не поискали запис от охранителните камери в магазина.

Жената настояла да заключат вратата преди пристигането на униформените, но от магазина отказали с мотива, че нямат право да претърсват клиентите си.

„Не е вярно, че стават по 3-4 кражби на ден в нашия магазин“, отрече управителката на магазина Антония Павлова. По думите й кражби наистина ставали, особено в петък, когато било заредено с изцяло нова стока. Тогава имало най-много клиенти. Според Павлова кражби наистина стават, но не повече , отколкото в който и е друг посещаван търговски обект в Хасково.

Управителката на „Мания“ си спомни за кражбата в петък, за която сигнализира наша читателка. Полицаите наистина не поискали запис от няколкото камери в магазина, въпреки, че те са записващи. Но имало кътчета в обекта извън обхвата им. Пробните също не се наблюдавали от камерите.

От пресцентъра на МВР в Хасково уточниха, че по случая от петък е образувано досъдебно производство. Записите от камерите щели да бъдат поискани днес.

По информация на Haskovo.net магазинът се наблюдава от криминалисти, за да спипат бандата обирджии.

Тодор Кръшков

Управителката на магазина Антония Павлова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини