Шеф на Криминална помля жигула с БМВ-то си. 36-годишен сменя бензиностанция с църквата. Преглед на печата

Шеф на Криминална помля жигула с БМВ-то си, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 3 страница. Шефът на димитровградските криминалисти Александър Димитров катастрофирал с БМВ-то си в жигула. Катастрофата станала в село Върбица.

Свещениците в Хасковско станаха 22, водещо заглавие на първа страница. Вчера пред миряните бил представен 36-годишният отец Никола, който ще служи в „Св. Архангел Михаил” в Хасково.

Паришеви свалиха камбаната в Ставри Димитрово, анонс до главата на вестника, дописката е на втора страница. Двамата братя опразнили министерството на веселбата, но оставили непобутнат параклиса.

Община Хасково изплатила 7 798 957 лв. по заема от Райфайзенбанк, акцент от 2-ра. Информацията е от отчета за изпълнението на бюджета, който ще бъде гласуван на сесията в петък.

Няма пари да зазимят параклиса „Св. Трифон”, водещо на 4-та. Поради липса на средства параклисът в Кенана може да посрещне зимата недовършен. От инициативния комитет призовават бизнеса да помогне да се консервира сградата през зимния сезон.

Отмениха три гола на „южняците” в Казанлък, акцент от спортната страница. Попаденията на свиленградчани били отменени заради засади. Мачът с домакините от „Розова долина” все пак завършил 1:2.

Пещерняци - първи по вертикала в Димитровград, заглавие на голям материал на 6 страница, посветен на съботното катерене на сградата на общината.

36-годишен смени бензиностанция с църквата, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Става дума за новия свещеник в хасковската църква „Св. Архангел”, който бе въдворен вчера. Младият божи служител Никола Николов работел на бензиностанция, за да се издържа по време на следването в пловдивския университет. Той е от Хасково, женен, с две деца.

Паркингът до „21 век” поевтинява на 1.3 млн.лв., друг акцент от първа. Цената на терена отново бе свалена заради липса на купувач. Тя трябва да бъде одобрена на сесията в петък.

Почват тестовете за черно злато, водещо на 2-ра. За сондажите за нефт и газ, които вече стартираха в свиленградско.

Увеличават се бежанците от Сирия и Ирак, акцент от 3-та. 85 нелегални залови за по-малко от месец новата интегрирана система за видеонаблюдение на границата, добавя изданието.

155 се явиха на тест за митничари, друго заглавие от страницата. Изпитът бе в петък, свободните места са 15.

Свиленград – отличник в междусъседско партньорство, темата на 4 страница. Проект на общината бе избран да бъде представен за честването на международния ден на европейското териториално сътрудничество – 22 септември. Проектът е посочен като пример за добро междусъседско сътрудничество.

Благо Ставрев чака втора присъда за убийство, заглавие на голям материал на 5 страница. За петъчния процес срещу убиеца от Любимец.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини