Стати Запрянов: Предплащайте синята зона ако не искате скоба

Трябва да предплащате зоната ако не искате скоба

Спрелите в синята зона да предплащат повече часове ако не искат да заварят колите си със скоба. Предложението е на шефа на зоната Стати Запрянов, по повод неприятен инцидент случил се на майка с 2-годишно дете, спряла пред входа на хасковското зъболечение. Просрочила 1-я час докато стояла на зъболекарския стол. След 40 минути излязла, с готовност да си плати допълнителното време, но заварила колата си със скоба. С дете на ръце тръгнала да търси необходимите 10 лв за освобождаване, като междувременно попита чрез Haskovo.net, на колко минути след 1-ят час подлежи на закопчаване. Други на паркинга не били закопчани, а имало и коли паркирали преди нея. Задала същият въпрос на инкасатора, но той само свил рамене. Препратихме въпросът и към шефа на зоната Стати Запрянов.

Г-н Запрянов любезно отговори, че веднага след просрочването на първия час, колата подлежи на скобарка. Обикновено служителите давали толеранс от 10-15 минути, но това не било изрично регламентирано. Запрянов даде пример с Бургас, където паркирането в зоната е с жетони. Ако след първия час не пуснете втори жетон, на колата ви се слага скоба незабавно. За да се отървете от тази неприятност, предплащайте зоната, препоръча Запрянов. Този вариант между другото е предлаган не за първи път и от самите инкасатори в зоната.

Попитахме, ако предплатиш за повече часове, а използваш по-малко, инкасаторите ще ти върнат ли разликата? Откъде-накъде, учуди се Стати Запрянов. „Като сте на кино, връщат ли ви билетчето дори да излезете по-рано?“ добави той и направи разграничение с паркингите, където плащаш толкова, колкото използваш. Целта на синята зона не е да събира пари, функцията и е социална-да освободи центъра от коли, обясни шефът и. Репликирахме го, че в лечебно заведение/лекар, стоматолог/ е трудно да прецениш колко точно ще се бавиш по опашките. Препоръчаха ни, да преценяваме точно. Иначе, дори и да сме на зъболекарския стол, трябва да станем и си платим новият час, в противен случай сме открити за скоба. 

Нямаме нищо против гражданите, приятелски обясниха и служители на общинска полиция. Честото използване на скобата била заради многобройните недобросъвестни шофьори. Те си плащат 1-я час, но отказват да платят останалите, като дори скачат на бой на инкасаторите. Палят колата и си тръгват. 

„Това е разликата между паркинга и мене-те имат бариера, но аз не мога да да сложа бариера на улицата“ допълни и Стати Запрянов. 

Изходът е в /пред/плащането.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини