Полицай застреля позната от Фейсбук пред дискотека в Ловеч

25-годишна жена е била убита рано тази сутрин пред дискотека "Илит" в Ловеч, съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на МВР. Сигналът за убийството е подаден в полицията около 5 часа. Убиецът е полицай, който по това време е бил цивилен.

Смъртта на жената е настъпила веднага, съобщи комисар Георги Иванов - директор на Областна дирекция "Полиция" в Ловеч, цитиран от БНР. Полицаят е задържан, без да окаже съпротива. Направил е пълни самопризнания. Името му е Иво Данчев Маринов. Той е изчакал жертвата, която по неофициална информация се казва Ивелина, да се качи в кола, след което се приближил и стрелял пет пъти в нея. 33-годишният Маринов е задържан. Повдигнато му е обвинение и е със 72-часова мярка за неотклонение "задържане под стража".

По думите на комисар Георги Иванов причина за фаталния инцидент е настъпило разминаване в отношенията между двамата. Иво познавал девойката от около година и половина. Двамата комуникирали предимно във Facebook и чрез есемеси. Според неокончателна информация, Ивелина блокирала профила на Иво в социалната мрежа, което най-вероятно предизвикало гнева му.

В Ловеч вече пристигат експерти от Института по психология на МВР, които ще разговарят с Маринов. Комисар Иванов го описва като тих, затворен в себе си, нерешителен, което и предизвиква изненада в действията му призори. Той е неконтактен, няма изразени приятели сред колегите си. Работи в системата на МВР от 11 години. Първоначално е бил катаджия, но е бил преместен в охранителна полиция на т.нар. вътрешни постове. Досега не е имал провинения, заради които да е търпял наказания.

Само преди 3 дни в София пък бе убита 30-годишната Полина Вълкова. Тялото на младата жена бе открито в жилището й в столичния жк "Хаджи Димитър". Криминалистите установиха, че тя е била удушена, а за убийството бе задържан 26-годишен иракчанин, с когото Полина е живяла на семейни начала.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини