Тръгва делото за опит за убийство срещу Дале Али,магистрати искали да го отърват

Ерсун

Хора в Прокуратурата  и съда в Кърджали умишлено протакат делото за опит за убийство срещу мен. Александър Маринов Христов известен като Дале Али се опитва да отърве възмездието на правосъдието с поредица от експертизи, които го представят за много болен. Сега се прави опит делото за пореден път да бъде отложено.Това заяви пред Кърджали бг вести  Емил Йосифоф Христов известен повече като Ерсун и брат на скандалния бизнесмен Ерджан Рашид –Роко. Той съобщи,че във вторник/11 септември/ е насрочено заседание на  Окръжния съд,което според него ще бъде отложено.

Ще припомним, че на 14 април 2010 г.дузина мъже нападнаха Ерсун и жестоко го пребиха с бухалки.Бяха му направени две черепно-мозъчни операции за да оцелее.Все още медиците смятат това за чудо.

 Доживотен затвор без замяна заплашва Дале Али, ако съдът докаже,че той умишлено е искал да причини смъртта на Ерсун. Потърпевшият смята,че има заинтересовани магистрати , които искат Дале Али да се измъкне от правосъдието.

 Той припомня, че след побоя прокуратурата е завела дело срещу неизвестен извършител за хулиганство, а не за опит за убийство. В същото време двама от побойниците са били в ареста на полицията и е било ясно кой е извършител и кой поръчител. Стигнало се до там близки на Ерсун да молят прокуратурата да приеме за доказателство дрехи на потърпевшия, по които имало кръв на Тончо Маринов,син на Дале Али и един от участниците в побоя. Чак след 6 месеца от началото на досъдебното производство държавното обвинение променя квалификацията от хулиганство в опит за убийство.  Първото дело е насрочено за 27.7.2011 г. Следват няколко отлагания. Причините са експертизи ,сочещи че Александър Маринов има сърдечно заболяване. Едва на 10 юли 2012 г. е даден ход на делото. Ерсун е конституиран като граждански ищец и частен обвинител. Гражданския ищец може да предяви иск за обезвъзмездяване, а частния обвинител може да поддържа обвинението наред с прокуратурата и да обжалва актове на съда.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини