Набират доброволен резерв на армията,дават на кърджалиец по 30 бона за мисия

подп.Евгени Енчев

30 бона ще получават за една мисия в чужбина кърджалийци, които ще се запишат в доброволния резерв на българката армия. Набират се както мъже,така и жени.Вече има 18 души които са проявили желание да се явят на конкурс за обявените 400 места в страната.Срокът за подаване на документи е 27 септември. Всеки който е приет за войник в доброволния резерв получава една месечна заплата годишно. Той се вика в армията в случай на свободни места на мисии или когато титулярът отсъства повече от месец. Приетия в доброволния резерв влиза с предимство в армията, когато се обявяват конкурси за свободни щатни бройки. Сега за едно място се натискат по 50 души.

  Работата в армията се признава за стаж в първа категория труд. Сключва се тристранен договор между войника, армията и работодателя за запазване на работното му място, докато е на служба.

 Повече информация може да се получи в Областния военен отдел, Дома на армията в Кърджали или при експертите по общини. Това съобщи пред журналисти шефът на областния военен отдел подполковник Евгени Енчев.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини