Погват полицаи за застраховка и незаконни стикери. Чака се месец за дърва. Преглед на регионалния печат

Погват полицаи за застраховка и незаконни стикери, пише в челно заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Шефът на главна дирекция „Национална полиция” Ангел Антонов е разпоредил вътрешна проверка за личните коли на униформените. Ще се проверява дали имат задължителната застраховка „Гражданска отговорност”, както и за стикерите „Национална полиция”, които се използвали нерегламентирано. Това позволявало на ченгетата да паркират където си искат, най-често неправилно, разчитайки на небрежно оставения на видно място стикер. Интересно дали ще им вземат и фуражките, защото те също вършат работа при нарушения.

Екстрадират холандци, отвлекли децата си от социален дом, анонс над главата във вестника. Темата е водеща на 3-та, а делото ще се гледа днес. Иракчани с холандско гражданство, лишени от родителски права, отвлекли децата си от социален дом в Холандия и ги помъкнали към Ирак. Арестувани са на Капитан Андреево.

6 отрязани тополи край Марица вдигнаха по спешност лесничеите. Сигнал до вестника за незаконна сеч на тополи край реката изпратил на мястото екип лесничеи. Оказало, се, че тополите са 25-годишни, с изгнила сърцевина и са били определени за сеч.

Инвестират 800 хил. лв. в инвазивна кардиология в МБАЛ Хасково, темата на 4 страница. Модерният ангиограф пристига на 11 септември, на 13-и режат лентата на ремонтираната урология.

Митничарски параклис уплаши багерите, заглавие на 5-а. Владиката Галактион заплаши с Божия гняв рушителите на параклиса в митничарското село, работниците между чука и наковалнята.

КАТ даде на НАП 4000 водачи с неплатени глоби, заглавие над главата в „Новинар юг”. Дописката е водеща на 3-та. Неплатените глоби са за период от две години.

Заради гръцкия износ в Хасково се чака месец за дърва, челно заглавие на първа страница. Съседите купуват тона със 100 лева по-скъпо, годишният лимит за сеч привършва, допълва изданието.

Школо като колеж – с писта и кортове за 200 бона, акцент от 2-ра. Става дума за димитровградското основно училище „Алеко Константинов”.

80 бона излиза празникът на димитровградчани, чело на 4-та. Досега тържествата са стрували към 100 хиляди лв. 3 бона са дошли от дарители.

Вяла търговия на панаира, допълва темата друга дописка на страницата. Заявките от търговци били с 40 процента повече от миналата година. Не всички аткракциони обаче са монтирани.

Селски тим привлича чужденци, водещо на спортната страница. Става дума за отбора на тополовградското село Срем.

Модерна армия с лопатки от 1915-а не се прави, заглавие на интервю с димитровградчанката Мая Стоянова, отличник на военния университет „Васил Левски”. На 6 страница.

Майстор Алеко храни с мекици съградието, акцент от 12 страница. За майстора на мекици Алеко Янушев и неговите мисли и чувства по време на панаира.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини