МБАЛ Хасково търси главна сестра плюс 21 старши

Главната сестра Славея Славова е един от най-опитните кадри в МБАЛ

Конкурс за длъжността главна сестра на МБАЛ хасково обяви лечебното заведение. Паралелно с това се провежда конкурси и за старши сестри на всички отделения-общо 21 на брой. В рамките на следващите 30 дни, кандидатите трябва да подават документите си в болницата.

Конкурсът е заради изтекъл мандат на сестрите. По подобие на началниците на отделения, той е тригодишен, след което всички сестрички трябва да доказват отново, че заслужават да са главни или старши.

Всъщност главната сестра е една. От дълги години на поста е Славея Славова. Първият и мандат започва още по времето на д-р Ясен Янев и продължава при следващите началници, д-р Димитър Шопов, д-р Тодор Пандов и настоящият шеф д-р Славчо Близнаков. Почти всички от старшите сестри също са с дългогодишен стаж. Впрочем стажът е едно от основните условия за за кандидатстване за длъжността-трябва минимум 5 години да си работил тази професия. Кандидатът трябва да е задължително поне бакалавър или магистър по специалност „Управление на здравните грижи“ за да се яви на конкурса. Той ще е на два етапа-писмен проект на тема „Повишаване качеството на здравните грижи в отделението-роля и място на старшата медицинска сестра. Вторият етап ще е събеседване по писмената работа. Оценката е средно аритметична от двата етапа. Кандидати с оценка под 4.50 не се класират.

Болницата има 17 стационарни отделения с лежащо болни и 4 без легла-Клинична патология, Съдебна медицина, отделение по вътрешно болнична хигиена и Трансфузионна хематология /кръвопреливния център/.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини