Китайци и турчин щурмуваха българската граница

Двама китайци и едни турчин засякоха митничарите на ГКПП -Капитан Андреево при опит нелегално да влязат в страната. Нарушителите са спипани при два различни случая по турско-българската граница.

Първият опит е осуетен към 13 часа в понеделник, когато на пункта за влизане в страната пристигнало BMW с френска регистрация. Зад волана на бавареца стоял 32-годишен, по паспорт- френски гражданин. С него пътували 37-годишна жена и три деца – две момчета / на 11 и на 8 години/ и момиче на 7 години, също с френски паспорти. При проверката на автомобила им обаче граничните полицаи открили между предните и задните седалки скрит човек. Оказало се, че турският гражданин -на37г. е брат на шофьора. За случая са уведомени Районната прокуратура и ГПУ в Свиленград. Водачът на колата спътниците му са отведени в помещение за временно задържане в ГПУ-Свиленград. Децата са настанени в специално пригодено помещение ГКПП Капитан Андреево. Лекият автомобил е предаден с протокол в патрулна база към пропускателният пункт.

Няколко часа след първият опит за нелегален пробив на границата ни, на трасето за влизащите в страната ни автобуси проверяващият граничен полицай открил двама мъже, укрити в предната част на автобус с турска регистрация. Хората били свите в кабината за спане на резервния водач.Те били без документи за самоличност, но при щателната митническа проверка са намерени два паспорта на китайски граждани – единият на 20, вторият – на 31-а години. Данните от документите се идентифицират с укритите мъже.

Работата по случая продължава в ГПУ-Свиленград.Двамата водачи на превозното средство-турци по паспорт, стюардесата на автобуса, за която се знае, че е от София, и разкритите нелегални пътници са задържани за срок до 24 часа.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини