Таксиметров шофьор почина секунди след като паркира

Нещастието сполетяло Румен секунди след като паркирал

Таксиметров шофьор почина секунди след като паркира автомобила си на стоянка в началото на бул. Раковски.

Румен Чолаков спрял автомобила, отворил вратата и „заспал“, както обясняваха втрещените минувачи.

Трагедията потресе колегите и семейството му. Мъжът бил млад- на 50 години. Не е ясна причината за смъртта. Самият факт обаче, че се е случило в работно време и на работното му място, превръща трагедията в трудова злополука, потвърди шефът на хасковската инспекция Емил Буботанов. Ще се чака заключението на патоанатома, за да се види има ли причинно-следствена връзка между професията и болестта, която е покосила мъжа.

За таксиметровите шофьори има изискване да са минали психотест, който се държи еднократно и е част от документите преди полагане на изпит пред ДАИ за придобиване на правоспособност за шофьор на лек таксиметров автомобил. Задължени са да имат и медицинско, което също се вади еднократно. Не е задължително то да се подновява ежегодно, потвърди шефът на ДАИ- Хасково Антон Ставрев.

На въпрос как се проверява дали болест не е влошила способността на водача да изпълнява обществени превози и не следва ли да се отнема разрешителното за такава дейност при подобен случай, Ставрев каза, че законът предвижда такава мярка само ако водача видимо не е способен да изпълнява дейността си или пък група негови колеги не свидетелстват за влошено до такава степен здравословно състояние.

Haskovo.net проучи случая, защото по думите на колеги на починалия мъж, Румен е изпълнявал поръчки днес. Подобен инцидент, с шофьори изпълняващи обществени превози на пътници, би могъл да доведе до тежко ПТП с много засегнати.

Екипът ни изпраща искрените си съболезнования на семейството на починалия. RIP

Гледката потресе колеги и минувачи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини