5 курбана след свирепа катастрофа по пътя за Въгларово

Червеният Опел Астра бе тежко пострадал

Поне 5 курбана ще правят участници в свирепа катастрофа по въгларовския път този следобед. Две коли се нацелиха почти челно към 18.30 часа и на фона на тотално смачканите и ставащи само за скрап коли, балансът от трима ранени, при това леко, бе най-добрия вариант. Две момичета по на 19 години и едно момче на 22 са в Спешното с контузни и охлузни рани. В един от случаите има счупени ребра. След сблъсък с общо 160 км в час поне, това е късмет. Ситуацията:

Червен Опел Астра напредва към село Въгларово и влиза в коварен десен завой след дългата права, следваща разклона. Внезапно, по средата на пътя изкача тъмносиньо БМВ. В секундата преди неминуемия сблъсък, двамата водачи правят отчаян опит да избегнат челното врязване. Любопитното е, че и двамата тръгват да бягат в срещуположната посока на движение. БМВ-то завърта наляво, наляво завърта и опела. В резултат, и двете коли се удрят откъм десния мигач. Астрата завършва смачкана на пътя, БМВ-то-в крайпътната нива. В опелът е бил само 36-годишния Румен , който има лека травма на дясната ръка. Младят мъж още благодареше на бога, че не е качил в колата съпругата си. Така нареченото място на мъртвеца, седалката до шофьора, бе толкова смачкана, че и едно врабче не би оживяло там. Камо ли човек. В БМВ-то са пътували 4-ма души. Най-незасегнат бе шофьорът Фердун Ферад от село Козлец. Младежът влязъл в завоя с поне 90 км в час или поне на толкова му бе блокирал километража. Иначе след катастрофата признал на Румен, че карал със 100. Вероятно е тръгнал да сече завоя, за да не излети в нивите, предположиха пристигналите полицаи. 19-годишният Фердун не бе пострадал, но 19-годишната му съпруга Гюлер бе с травма на ребрата и шията. Със счупени кости е спътникът му Айдуан, набор 1990 и неустановено русо момиче на 19, което е било в безсъзнание, когато я прибрала линейката. Семейството на Фердун бе пристигнало специално от родния Тракиец. В ръцете на тъста и тъщата бе двумесечно бебенце, което трябвало да се качи в колата в пътуването до Хасково. По незнайно каква щастлива случайност, мънинкото не било в унищоженото БМВ. Тук курбанът бе задължителен. 19- годишният татко не можа да обясни какво точно се е случило, тъй като българският език му бе „тъмна Индия”. Вместо него говореше любезния му тъст. Хората от Козлец и Тракиец бяха най-вече доволни, че никой от близките им не е загинал и че не са си сложили грях да отнемат друг живот.

Катастрофата предизвика зловредно любопитство у преминаващите бавно покрай нея водачи. Един дори сподели, че за пръв път виждал сблъсък, който се случил точно на осевата линия. Очевидно си правеше колекция от ПТП-та.

Г.Христов

Колата понесла тежък удар отдясно. Там където трябвала да бъде съпругата на Шофьора
Еърбеците спасили пътуващите в БМВ-то
Колата също бе унищожена отдясно
В БМВ-то пътували 4-ма души
Само шофьорът Фердун от Козлец, останал незасегнат
Това бебе трябвало да е в колата
Жената на Румен, пък трябвало да е в неговата
На този завой често пъти колите свършват в нивите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини