Хасковски фотограф снима Долината на тракийските царе

Долината на Тракийските владетели ще е цел на обективите на 15 водещи родни фотографи, сред които и хасковлията
Носителят на десетки международни и национални награди Златко Латев, ще лови с апарата си съвременния ритъм на Долината на древните траки

Фотографът от Хасково Златко Латев ще се включи в уникален арт-фото форум в Долината на тракийските царе. Събитието е по повод празниците на Казанлък от 24 до 30 август.

В продължение на три дни 15 фотографи от различни краища на България ще снимат в три тематични раздела. Включените в пленера, са подбрани от ръководителите на трите подгрупи: Кольо Пейчев, Александър Иванов и Желиан Николов.

Хасковският майстор зад обектива Златко Латев ще работи в екипа на Николов по темата: Съвременният ритъм в долината на древните траки. Другата част от колегите му ще снимат от делта планер в раздела : Полет над долината на Тракийските владетели. Третата група фотографи ще застанат зад обектива, за да отразят заданието: Светлини и сенки в долината на „ Тракийските владетели“.

Първоначално хасковлията получил предложение да снима с групата от птичи поглед, но тъй като досега не бил летял никога с делта планер, Латев се отказал да рискува, призна самият той.

Интересното в проекта е, че всички фотографии, с които авторите ще се представят в края на пленера, ще бъдат показани не по традиционния начин -на хартия , а мултимедийно.

Според регламента на конкурса, фотографите трябва да покажат работите си озвучени и всичко да е като едно цяло. Презентациите ще са с времетраене от 5 до 8 минути.

Според изчисленията на Златко Латев, за де се запълни зададения формат, ще са необходими между 50 и 100 снимки. Готовите фото-арт разработки ще бъдат показани пред титулувано жури и публиката на открито в парк „ Тюлбето“. Освен награди в различните три тематични раздела, авторите ще бъдат отличени и с Награда на публиката.

След като хасковлията се върне от артфорума в Казанлък като участник, заминава за традиционната „Фотоваканция“, но като ръководител на една от младежките фотографски групи. Международният фотографски сбор, който е 19-ти поред, тази година ще е в Приморско.

Мая Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини