Тиквата на Пепеляшка откъснаха в Иваново

Гордият собственик на тиквата-гигант я показва на всички пред дома си

Огромна тиква, достойна за каляска на Пепеляшка, отгледа семейство в харманлийското с. Иваново. Огромното растение тежи 114 килограма и вече е истинска атракция за местните жители.

Тиквата е пораснала в градината на бившия пожарникар Георги Милев. Мъжът е няколко години пенсионер и запълва свободното си време със земеделие.

Тиквеното семе, от което е израснала стокилограмовката, му е донесено от Италия преди 2 години. Още с първия урожай  семките показали, че са необикновени. През миналата година семейството на пожарникаря откъснала няколко тикви-гиганти от по 45 и 55 килограма. Когато обаче тази година тиквеното чудовище се пръхнало в градината им не могли да повярват на очите си. До огромният зеленчук, българските му събратя направо изглеждали като палета. Георги предполага, че великанския размер на „италианката“ се дължи на семето, а не на почвата, защото е полагал еднакви грижи за всичките си растения в двора.

Тиквата-рекордьор е изнесена пред дома на семейството, за да й се порадват всички от село Иваново. За да я пренесат помагали четирима души, в това число и 11-годишният внук на Георги Петър.„Няма да я режем още. Ще я оставим цяла, та ако иска някой да се снима с нея за спомен, защото такива тикви не се раждат всеки ден“, обещаха семейство Милеви.

Haskovo.Net

11-годишният Петър също помагал при пренасянето на 114-килограмовия гигант
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини