Подценихме ги: Мотори катастрофират в кола и къща вчера

Обичайният завършек на катастрофа с мотор е намеса на линейка

Вчера имахме неблагоразумието да обявим 16-ти август за един от малкото дни без катастрофи с мотори. Извиняваме се на мотористите за подценяването.

Пиян и без книжка моторджия не видя къща и се заби в нея на завой към село Тракиец община Хасково. Поради движение с висока скорост, 46 годишния С.А изтърва мощната си „Ямаха“ на ляв завой, напуска пътното платно и се удря в солидна тухлена къща. С.А. Е бил без каска и по истинско чудо се отървал без тежка травма. Получил само прорезна рана на главата и контузни на ляв крак и лява ръка. Проверката с дрегер установила 1.57 промила алкохол в кръвта. Проверката на полицията пък установила че мъжът няма свидетелство за правоуправление на мотор. Пострадалият е настанен в МБАЛ Хасково без опасност за живота.

Друга „Ямаха“ се заби в кола на легендарната хасковска улица „Панорама“ снощи около 20.30 часа. В интерес на истината, вината е била във водачът на автомобила. 31-годишната Г.С. излиза от пресечната „Генерал Столетов“ и при ляв завой отнема предимството на движещият се по „Панорама“ 24 годишен Е.С. Моторът се удря в „Рено“-то, мотористът изхвърча от него и при падането вади лявото си рамо и получава разкъсвания по ходилото на дясното стъпало. Прегледан е в МБАЛ Хасково и освободен за домашно лечение.

По случаите са образувани, досъдебни производства.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини