Медът остава в кошерите за храна на пчелите. Преглед на регионалния печат

Медът остава в кошерите за храна на пчелите, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Добивът на пчелен мед тази година ще бъде оскъден заради мистериозната смърт на жужащите, стопаните се опитват да намалят загубите. Причината за масовото измиране на пчелите не е ясна, коментират от бранша.

30 стресирани бика отдъхват в хайван хотел, анонс над главата на вестника. Темата е водеща на 3-та. Става дума за пожар в тир, превозващ живи животни за Турция. Инцидентът стана в петък.

27 непълнолетни от областта станаха майки, друг акцент от 1-ва. Статистиката е от началото на годината досега. Всички невръстни родилки са от ромски произход, нямат сключен брак и с тях се занимават социалните служби.

Най-възрастният хасковлия духна 103 свещички, анонс със снимка от 1-ва. Патриаршеска възраст достигна вчера Атанас Шапкаря, радва се на добро здраве.

ПГСС чака финансово рамо за модерен кабинет по практика, акцент от 2-ра. Обучението по селско стопанство трябва да бъде национално защитено, смята новият директор на гимназията Маргарита Топалова.

Изпратиха сватбари на съд, глобиха ги по стотачка, заглавие от 3-та. Пред съда в Харманли били изправени двама братя-сватбари. Причината е меле по време на тържеството в ромската махала „Маламир дере”.

Събрали 725 кубика кал от стадиона в Бисер, темата на 4 страница. Материалът е за възстановяването на селското съоръжение, пострадало от потопа през февруари.

Дела за смърт на пътя 10 г. прашасват в следствието, заглавие на голям материал на 5-а. Става дума за забавените дела на бившия свиленградски следовател Веселин Коларов.

Любимец и Нафтата пак не се победиха, акцент от спортната страница. Двубоят завършил 1:1.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини