Проверка на здравното министерство: хасковската болница е отличник

Хасковската многопрофилна болница за активно лечение е отличник сред проверените 16 големи лечебни заведения в страната, показват резултатите от проверката на министерството на здравеопазването. По време на инспекцията при някои здравни заведения бяха открити драстични нарушения, най-известните от които са в „Пирогов”, а данните оттам вече се проверяват от прокуратурата.

Софийската Педиатрия и хасковската МБАЛ обаче са сред отличниците. „Проверката беше рутинна и обхващаше периода 2010-а, 2011-а и 2012 година”, уточни за Haskovo.net директорът на областната болницата д-р Славчо Близнаков. По думите му проверяващите открили незначителни административни пропуски, като например неактуализирани длъжностни характеристики, остарели правилници и др. подобни. „Повечето от тези пропуски вече са поправени. Но оценката за управлението, в административен и финансов план като цяло е отлична”, допълни той.

Според д-р Близнаков към момента хасковската болница е в стабилно финансово състояние и ритмично изплаща задълженията си към различните доставчици. В резултат на мениджърските усилия на екипа месечните постъпления от клинични пътеки в здравното заведение са над един милион лева. Приключва ремонтът на Урологията, работи се по новото отделение по инвазивна кардиология.

За хасковската болница, за последните промени в областта на здравеопазването, като лимита за клинични пътеки и други проблеми – очаквайте интервю с д-р Славчо Близнаков.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини