Симеоновград ще приютява бездомни кучета от цялата страна

Информационен център за представяне на проект „Догтаун” ще бъде изграден в Симеоновград. Общината ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони 2007—2013. На последната си сесия общинските съветници одобриха предложението на градоначалника.

Това е първа стъпка към реализацията на по-голям проект, свързан с кучетата. Идеята е Симеоновград да се превърне в своебразен център за най-добрия приятел на човека. За цел ще се привлекат ветеринари, специалисти, ще се отглеждат и развъждат различни породи кучетата, ще се привлекат инвеститори.

Предвижда се организиране на киноложки изложби, изграждане на музей на кучето, изграждането на приют бездомни кучета от цялата страна.

На последната сесия на ОбС Симеоновград кметът Пейчо Стайков уведоми съветниците, че вече е имал разговори с няколко сдружения свързани с кучетата, които приемат идеята. По думите му това е начало на проект, свързан с цялостната стратегия за икономическо развитие и реклама на община Симеоновград.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини