Казанлък залят от бурята

В Казанлък пороен дъжд, придружен с гръмотевична буря, наводни улиците и нанесе сериозни щети върху асфалтовата настилка, съобщи БНТ.

Екипи на Община Казанлък, „Пожарна безопасност и защита на населението” и Районно управление „Полиция” - Казанлък са работили цяла нощ за отстраняване на последиците от разразилата се буря и падналия в Казанлък проливен дъжд снощи между 20.00 и 21.30 часа. На места водата достигаше метър, което затрудни движението, а десетки автомобили закъсаха. От бурята има паднали дървета. 

Наводнени мазета продължава да има и днес в Казанлък.  Дежурните екипи са отводнявали шахти, които не са могли да поемат обилните количества дъждовна вода и са отстранявали наносите от листна маса и пръст, както и паднали дървета и клони.

Няма сериозни поражения. Основните сигнали са за наводнени мазета, където Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) своевременно е реагирала, съобщи Фокус, позовавайки се на пресцентъра на общината. Тази сутрин отново екипи на Община Казанлък продължават по разчистването на града.


Във всички населени места в община Казанлък обстановката е нормална.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини