Поредния вот на недоверие отхвърлен

Със 136 гласа бе отхвърлен поредния вот на недоверие към кабинета "Борисов". 210 депутати гласуваха, 72 подкрепиха вота, 2 се въздържаха.
Синята коалиция и Атака не гласуваха, а от независимите един подкрепи БСП и ДПС, двама се въздържаха, останалите гласуваха за управляващите.

Петима министри - Цветан Цветанов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Дияна Ковачева, Николай Младенов дойдоха в НС за гласуването на вота на недоверие срещу кабинета.

По традиция премиерът пропуска тези събития, както и днес, но въпреки очакванията не се появи лидерът на ДПС Ахмед Доган, който идва в парламента само за гласуванията на вотове. За последно Доган се появи преди година.

Преди днешното гласуване нов депутат от ГЕРБ положи клетва като народен представител. Това е Петър Якимов на мястото на Димитър Аврамов.

Лидерът на РЗС Яне Янев отново успя да разведри атмосферата с изказване минути преди гласуване на вота. Янев цветисто поиска от Цачева да обяви почивка, за да могат "коалиционните партньори на БСП и ДПС - Атака, да влязат в пленарна зала".

Вчера скачаха като тигри, а днес са подвили опашки като пудели, подчерта той. Консерваторът призова още парламентарният шеф да извика знахарки, които да направят отвара срещу уплах на лидера на Атака.

Целите хаос в държавата. С тези думи председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев се обърна към опозицията след гласуването. Хаосът е начин на вашето управление, допълни той.

Велчев припомни, че днес президентът е свикал КСНС и точно днес се гласува поредния вот, внесен от опозицията.

Цветан Цветанов, по думите му, е най-добрият вътрешен министър за последните 20 години. В последните 10 години имахме министри, които не изтрезняваха в по-голяма част на времето, подчерта Красимир Велчев.

Той каза още, че най-смисленото казано от страна на опозицията по време на дебатите било искането на социалистката Мая Манолова за почивка.

Това предизвика мигновена реакция от страна на червената депутатка, която констатира от парламентарната трибуна, че "Ситуацията е неспасяема" и поясни, че е жалко, че председателят на парламентарната група на управляващата партия е разбрал от дебатите само искането за почивка.

Доволен съм от това, което се получи като резултат. С тези думи вътрешният министър сподели впечатленията си от поредния неуспешен вот срещу кабинета "Борисов". За пореден път се видя, че този вот е безсмислен, каза той.

По думите му, управляващите се съобразяват с парламентаризма и въпреки безсмислието на вота, членове на кабинета са в пленарна зала. На въпрос защо тогава премиерът Борисов не е в НС, Цветанов отговори: "Премиерът Борисов е на работното си място".

Припомняме, Борисов в същото време бе в хотел „Хилтън", където присъства на подписването на шест споразумения за безвъзмездна финансова помощ по линия на Международен фонд „Козлодуй".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини