Общински съветници искат оставката на кмета на Перник

Общинските съветници от ГЕРБ в града поискаха оставката на кмета Росица Янакиева. Обвиняват я, че е изразходвала нерационално средствата за възстановяване на щетите след земетресението. Кметът Росица Янакиева обаче е убедена, че атаката е на политическа основа, и че други държавни органи преценяват има ли нарушения или не, съобщава БНТ. Общинските съветници в миньорския град решили да проверят какво е свършено по отстраняването на щетите след земетресението. По думите им, натъкнали се на случаи, в които ремонтите са платени още преди да са започнали. Сумите за други дейности пък направо ги втрещили, предаде КРОСС.

Владислав Караилиев, председател на Общински съвет - Перник: „Осем броя комина изработени, на място в сградата само 5.  Преместване на 15 броя мебели и чинове за 1153 лева”.

При това, според общинските съветници обзавеждането е местено не от ремонтната бригада, а от чистачките в училището.

Дават се пари - 2300 лева, да се постави найлонът преди боядисването и след това като почисти найлона взима още 2300 лева. Боядисване на 9,20 имаме цени.  Това е фрапиращо, коментира още Владислав Караилиев.

Кметът отвърна, че атаката е политическа, заради задаващите се догодина избори и не коментира дали изнесените цени са реални.

Да се прави политика на гърба на перничани, да се прави политика на гърба на децата на Перник, защото обществените сгради са предимно тези, които ще приютят на 15 септември учениците и децата в детските градини, най-малкото е неморално, заяви от своя страна Росица Янакиева, кмет на Перник.  

Според Пламен Борисов, зам.-председател на Общински съвет – Перник, с нещастието на хората се злоупотребява и се правят такива злоупотреби в момент, когато хората имат най-голяма нужда от помощ. Зимата иде и хората ще мръзнат.

Според общинските съветници със завишените цени общината всъщност си разплаща дълговете от 10 милиона лева и така се опитва да си реши проблемите. Росица Янакиева пък контрира, че едва 1/3 от нужните пари за възстановяване са отпуснати от държавата.

Не считам, че общинската администрация и аз, като кмет на тази администрация, сме извършили нарушение, престъпление или каквото там го казват, за да се чувстваме виновни, каза Янакиева. По думите й, дребни грешки може и да има, но дали има нарушения и престъпления трябва да кажат компетентните институции.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини