Българин сред загиналите на летище Сарафово! Плевнелиев се разминал с взрива с час!

Снимка: e-burgas.com

В атентата на летище Бургас, където загинаха трима по първоначална информация  израелски туристи, има и един българин. Това е шофьорът на автобуса от фирма Старбус, съобщава Блиц.

„Беше страшно, хвърчаха меса, навсякъде имаше човешки части. Нищо повече не мога да кажа”, коментира колега на загиналия българин.

Сред жертвите има и жена, която е била от туроператорската фирма. Очевидци твърдят, че тя буквално се е влачела по земята, докато излезе от огнения ад, а минути по-късно е починала. Не е ясно дали загиналата е българка.

Само час преди адския взрив, ранил и отнел живота на израелските туристи, по информация на бургаския сайт Бесове, от летището в Бургас е излетял българският президент Росен Плевналиев.

Към мястото на атентата спешно пътуват линейки и лекари от Варна. Доброволци на БЧК вече са на място и помагат на пострадалите.

По непотвърдена информация се очаква на летището да пристигнат президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов.

По разпореждане на министър-председателя към бургас са излетели два самолета, снабдени с техника на ДОТИ и с медицинско оборудване. Шефът на ВМА ген. Стоян Тонев и специализиран медицински екипи също пътуват натам заедно с министъра на здравеопазването Десислава Атанасова.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини