Вадят гола жена от шадраван в Хасково. Узунова връчва свой почетен знак за Трети. Преглед на регионалния печат

Вадят гола жена от шадраван в Хасково, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. При рекордните температури вчера малцината минувачи били шокирани от вида на голо момиче в шадравана пред читалище „Заря”. Мъж се втурнал да го спасява, мислейки, че е припаднало. Други пък решили че е мъртва. Пристигналите полицаи я отвели, като преди това я облекли.

Младеж блудства с 10-годишно момиче, анонс над главата на вестника. Дописката е на 4-та. Става дума за 19-годишния Цветелин Асенов, който в петък бе оставен зад решетките от съда по обвинение в блудство с 10-годишно дете. Зверството било извършено на 8 юли в местността „Каменец”.

Дървата в Димитровград с 2 лв./куб. по-скъпи, друго заглавие от 1-ва. За 39 лева ще се продава кубикът тази година в общината, информацията е от кмета Иво Димов.

Още 65 хил. лева за наводнението в Свиленград, водещо на 2-ра. Парите са отпуснати от комисията за бедствия, а сумата е определена на базата на проекта на общината.

Арест за тримата от цигарения цех в Узунджово, чело на 3-та. Хасковлиите остават зад решетките с решение на районния съд.

Съдът решава дали да прати Митко Транзистора в психиатрия, друго заглавие от 3-та. Димитър Генов, известен и като Гарвановеца, може да бъде въдворен в психиатрия заради поредната „бомба”, заложена този път на кметството в Първомай.

Двама по спешност под ножа на лицево-челюстен хирург, акцент от 4-та. Д-р Константин Димов от „Пирогов” оперира в неделя двама пострадали при пътни инциденти – велосипедист и моторист. Докторът е на граждански договор към хасковската болница и ще идва два пъти месечно.

Хухленски цървули за Петър Василев и Недим Налбантоглу, темата на 5 страница. Поетът и музикантът станаха почетни селяни на Хухла, наградите им бяха връчени на тазгодишното издание на „Мистериите”.

Дебютанти бележат на „Свиленград” – „Хасково” 3:1, акцент от спортната страница. Трима играчи, взети на проби, отбелязали головете в мача в събота.

Щерка иска 100 000 лева от баща си за убитата й майка, заглавие над главата в „Новинар юг”. Дописката е чело на 3-та. Става дума за процеса срещу Благо Ставрев от Любимец за убийството на съпругата му Дарина. Костите на жената бяха открити в кладенец две години след изчезването й. Искът от 100 бона е предявен от пълномощник на 8-годишната й дъщеря.

Узунова връчва свой почетен знак за Трети, водещо заглавие на първа страница. Номинации за най-заслужилите в региона ще правят медиите.

Малък извор като ново до края на месеца, водещо на 2-ра. Улиците в стамболовското село ще са реконструирани до края на месеца. Това е част от мащабен проект на община Стамболово за 6 млн. лв. за ремонт на общинската пътна мрежа.

В областния град не одобряват забраната за пушене, друго заглавие от 2-ра. Въпреки неодобрението обаче от проверените 502 заведения нарушения не били открити в нито едно. Данните са от РЗИ.

Хасково с две тържества за Балканската война, водещо на 4-та. Над 200 000 от половината милион, отделен за тържествата, идват в Хасково. През ноември тук ще е президентът Росен Плевнелиев, а на 26 март 2013-а откриват обновения паметник на родопци.

Бисерският храм бе истинският изпит на инж. Али Бекир, интервю на 6 страница с проектанта на ремонта на църквата в Бисер.

Арест за тримата от нелегалната Цигарена в Узунджово, темата на 7 страница. За хасковлиите, които бяха оставени зад решетките.

Поет и цигулар станаха почетни селяни на Хухла, акцент от 12 страница. Петър Василев и Недим Налбантоглу получиха почетните си статуетки пред 1000 зрители от 3 държави, допълва изданието.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини