200 медсестри емигрираха заради ниски заплати. Жега мъчи региона. Преглед на регионалния печат

200 медсестри емигрираха заради ниски заплати, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Данните са от местното статистическо бюро. Намаляването на броя на сестрите е за период от 10 години.

Отново еврогонки на хасковската мотописта през септември, заглавие над главата във вестника. Дописката е на спортната страница. Кристиян Кръстев от домакините с шанс да оглави класирането в клас MX2, допълва подзаглавието.

След второто класиране: 2 свободни места в Езиковата, 3 – в ПМГ, водещо на 2-ра. Общо 43 са бройките в профилираните и професионални гимназии в областта. Днес и утре се приемат документи за трето класиране.

Хасковлия прокурор по обира за 1.47 млн. лева, водещо на 3-та. Бившият военен прокурор на Хасково Делян Пинчев ще представлява държавното обвинение срещу охранителя Георги Енев за изчезналите пари от инкасо автомобила в Пловдив. От декември миналата година Пинчев е в пловдивската окръжна прокуратура.

Между другото, той бе военният магистрат, разпитвал Бойко Борисов, тогава главен секретар на МВР, за стрелбата с гранатомети срещу Чакъра в Харманли.

Избират шеф на съда в Димитровград, за Хасково няма дата, друга съдебна тема на 3-та. Изборът във Висшия съдебен съвет е насрочен за четвъртък. Кандидат е Иван Маринов.

Охраната на „Тракиец” остава, взеха по заплата, чело на 4-та. Служителите, охраняващи стената на язовира заплашиха, че ще напуснат, нямали заплати от година.

Държавата построи на Илиян с ипотекираната къща нов дом, заглавие на материала на 6-та. Става дума за село Бисер и крамолите на местните на кого е дадено повече и на кого по-малко.

Д-р Близнаков си взе шампионка за секретарка, акцент от 12 страница. Елена Касабова, трикратна шампионка на България по спортни танци, сега студентка по политология, станала секретарка на шефа на болницата. Титулярката излязла в майчинство.

1 доктор на 344 души в областта, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Данните са от статистиката. Броят на лекарите се е запазил през последните 10 години, но медсестрите са намалели драстично, става ясно от данните.

Жега мъчи региона, анонс със снимки от 1-ва. Въпреки че сме далеч от 40-градусовия рекорд през 2000-та година, вчерашните температури трудно се понасяха. Днес ни чака същото.

43 свободни места в гимназии за седмокласници, акцент от 2-ра. За приключилото вчера второ класиране.

6.5 години затвор за румънци, спипани с хероин за над 300 хил. лева, акцентът на 3-та. Александру Федюк и Личиан Зъподеану бяха арестувани през февруари на Капитан Андреево с по 4 кила хероин. Мислели, че пренасят злато.

Хасковлия издирва близнак, осиновен като бебе, заглавие на 5 страница. Интересната история на 60-годишния Кольо Митев от Хасково, който на последния си рожден ден научил, че има жив брат-близнак. Досега смятал, че брат му е починал малко след раждането в пловдивска болница. Признания на роднини обаче го накарали да се заеме с издирването на близнака си. По негова информация той се нарича Костадин.

Геро и Рядков идват с „Българи от старо време”, водещо на 8 страница. Класическата оперета с известните изпълнители ще се играе на сцената на читалище „Заря” утре от 19 часа.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини