Военен музикант стигна до улиците на Хасково

Димчо Пасково

Военният музикант, член на елитен духов оркестър от поделението в Ямбол, стигна до улиците на Хасково в надеждата си да изкара някой лев. Димчо Пасков застана на главната хасковска улица с китарата си за да посвири любими мелодии. Всеки втори нашенец пускаше по някоя стотинка в раничката му. Имаше и такива, които оставяха банкноти. Мястото бе добре избрано-в началото на площад „Атлантически“ до машинка за варене на царевица. Коалицията между китарата и царевицата вървеше добре.

Димчо Пасков е от Елхово. Дълги години е бил член на духовия оркестър в ямболското военно поделение. Като част от него, военния оркестрант е стигал до сцените на Берлин и Мадрид. Реформата в БГ армията обаче го оставя на улицата.

Да даде лептата за каузата на своя колега музикант, до центъра специално дойде и познатият на хиляди хасковлии музикант Ангел. Музикалните бохеми похортуваха непринудено, без да се притесняват от звънкащите стотинки. За истинските музиканти свиренето на улицата е нещо като връщане към корените.

Г.Христов

С колегата музикант Ангел
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини