Дядо си рискува живота за общинска собственост

Живко бе на първа линия в спасяването на новичката косачка

65 годишният Живко Богданов, работник по поддръжката на обновения парк Ямача, дръпна дявола за опашката и влезе в пожара избухнал в гаража му на улица „Цар Симеон“ на „Младежки Хълм“. Възрастният човек видял спонтанно пламналите вехтории в гаража си, но вместо да се отдалечи и се обади на пожарната, скочил право в гъстите валма дим. Целта му била да отърве новичката косачка за трева и няколкото моторни резачки на клони и храсти, с които служителят поддържал идеалната зеленина в парка. Нещата му били зачислени от общшината и Живко носил отговорност за тях. Затова и не се поколебал да започне да гаси сам.

Едва след като влязъл в гаража обаче схванал къде е опасността. 3-4 туби пълни с бензин стояли кротко до вратата на гаража, само на сантиметри от пламъците. Със завидно присъствие на духа Живко изнесъл бензиновите „бомби“ и после се върнал да гаси с градинския маркуч. Колко щял да успее е друг въпрос, но на 2-рата минута на мястото на инцидента вече били две пожарни, които започнали професионално гасене. Срамежливите пламъчета не издържали струите на шланговете и скоростно се превърнали в пара. Нещата обаче са можели да имат по друг развой заради дървения гредоред на гаража и близостта на други постройки и леснозапалими материали.

Въпреки отминалата опасност за косачките, Живко продължаваше да ги третира като зеленчук и обилно да ги пои с вода. Човекът бе по-доволен от липсата на имуществени загуби отколкото притеснен от напълно реалната опасност за самия него.

Г. Христов

Повечето неща в гаража оцелели, заради спешното изнасяне на тубите с бензин
Пожарникарите набързо видяха сметката на огъня
Комшиите скочили да помагат
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини