В Одрин търсят противоречия в отбора на Караянчева,хората й категорично отричат

Цвета Караянчева

Турски журналисти от Одрин сигнализираха обществеността  ,че българският народен представител Цвета Караянчева е гостувала на състезанията по борба в града, без да бъде съпроводена от етнически турци. В това те съзряха дълбоки противоречия в организацията на ГЕРБ в Кърджали и предубеждение към хората с турски етнически произход в региона.

 Според турски колеги сериозен принос за визитата на Караянчева  в Одрин има лидерът на организацията на ГЕРБ в Джебел Мюмюн Исмаил. В последния момент обаче,той не пътува, а остава в България.

  Потърсен за коментар Мюмюн Исмаил каза,че е трябвало да съпровожда народната представителка,но  се е наложило да остане заради сватба на братовчед си.Позвъняването ни го завари на сватбеното тържество.

 От своя страна Цвета Караянчева заяви за Кърджали бг вести,че визитата е била договорена след посещение на група от Одрин в нашия парламент.Тя е била поканена в качеството си на български народен представител,а не като лидер на ГЕРБ в областта.Тя потвърди, че Мюмюн Исмаил е смятал да пътува с нея, и че му се е наложило да остане в България.

   В Кърджали се коментира,че една от причините Караянчева да пътува сама е разнобой с етнически турци,членове на ГЕРБ. Твърди се,че прехвърчат искри по повод назначенията на директори на училища в областта.

  Няма никакви проблеми в организацията на ГЕРБ в областта. Ние имаме последователна политика към нашите членове от други етнически общности. Няма никакво противопоставяне на етническа основа, подчерта Караянчева.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини