Услади им се. Още един мотокрос в Хасково на 30.09

"Летящи мотори" 2 в края на септември

Европейската и българската федерации по мотоциклетизъм явно харесаха хасковската мотописта, въпреки неуредиците покрай нея, и насрочиха ново състезание по мотокрос в града за тази година. То ще бъде на 30-ти септември тази година, съобщи за Haskovo.net председателят на БФМ Богдан Николов. Състезанието ще бъде предпоследен кръг от източноевропейското първенство по мотокрос, където България и Хасково имат сериозен шанс за първото място.

Надеждите са свързани с представянето на Кристиян Кръстев, който е втори в генералното класиране за източноевропейското първенство. Кръстев запази позицията си и след вчерашното състезание. Той финишира втори в клас МХ 2 за мъже, след като бе изпреварен с малко от Джорджи Кабау от Румъния. Именно Кабау е водач в генералното класиране за източноевропейското първенство с 6 точки пред нашия. Трети в неделната гонка на хасковската мотописта остана и третия в генералното класиране Георги Гочев.

В клас МХ2/младежи/ първи стана именно Георги Гочев, който размаза конкуренцията с агресивно каране. Гочев изпревари със значителна преднина Георгиос Арванитис Гърция и Кристиян Ангелов.

Най-напрегната бе гонката в неограничения клас МХ. Там се състезаваха мотори с неограничена мощност, като първите три места окупираха пилоти на машини с 450 куб.см. Първи стана Юлиан Райчев с мотор Кавасаки, следван от Антон Найденов Сузуки и Живко Бонев от Хасково с мотор Ямаха.

В надпреварата с АТВ победи Никен Кушев с Ямаха.

На европейското първенство битките се разиграха в класове до 65 и 85 кубика. В по-малкия клас спечели Хакан салми от българия с КТМ пред Никола Хранич от хърватска също с КТМ и Жулиан георгиев България, отново с КТМ. При 85 кубиковите първи е Иван Петров, следван от Майкъл Иванов и Матия Келова от хърватска и тримата с КТМ.

Г.Христов

Хасково ще преследва на родна земя титла от източноевропейското по мотокрос
Единствената жена в надпреварата, Мая Найденова лети към финала
96 пилоти се записаха за участие
Гума до гума

В ролята си на домакин кметът Иванов проверява дали всичко е наред
С подстъпите поне беше-отворени са
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини