“Немска вълна“ потопи хасковско на път за Турция

Полицаите се принуждават да отбиват гастарбайтерите за принудителна почивка

Вълна от натурализирани немци от турски произход наводниха пътищата на хасковско на път за Турция. Интензивния трафик образува колона от гастарбайтерски, предимно немски коли на международен път Е-80. Липсата на всякаква дистанция между автомобилите вече предизвика няколко леки произшествия, а няколко по-тежки се разминаха на косъм, споделиха патрулиращи по пътищата полицаи.

От няколко дни, полицейското присъствие по Е-80 е засилено неимоверно. Особено е затегнат контрола преди границата с Турция. По наблюдение на униформените, гастарбайтерите натискат още по-силно педала на газта, когато усетят близостта на родината.

Освен несъобразена скорост и липса на дистанция, сериозна предпоставка за ПТП-та е умората в турските шофьори. Много от тях пътуват по хиляди километри почти без почивка. Понеже санкция за умора няма, полицаите се принуждават все по често да отбиват чужденците за принудителна почивка.

Гастърбайтерите бързат за Турция за да хванат в домашна обстановка началото на свещения месец Рамазан. Той започва на 19-ти юли и продължава цял месец. Завръщането от Рамазана пък също е сериозна предпоставка за проблеми по пътищата. По време на свещения месец се пости и често пъти шофьорите сядат зад волана, отслабени от продължително лишаване от храна.

Каква е пътната обстановка в региона на фона на гастарбайтерската вълна, вижте в нашия видеорепортаж.

Г.Христов

Така е от Хасково до границата с Турция
90 % от пътуващите са "немци"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини