Средно по 4.5 нарушения при проверка във фирма. Бойко разреши скандала с мотопистата за 5 минути. Преглед на печата

Бойко разреши скандала с мотопистата за 5 минути, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Думите са на бившия вътрешен министър Румен Петков, който присъства вчера на състезанието край Хасково. На мотокроса дойде и заместника на спортния министър Свилен Нейков – Иван Ценов. Той обясни, че шефът му е бил подведен от свои служители.

Темата продължава и на спортната страница със заглавие „Евролиценз за хасковската писта по мотокрос”. Документът бе връчен на кмета от преди старта, това е първата писта с такива качества в Южна България, пише вестникът.

Адвокат дари икона на кабулската рота, заглавие над главата на изданието. Дописката е водеща на 2-ра. Икона на света Богородица дари адвокат Веско Георгиев, бивш военен.

Група за грабежи влиза в затвора за 13.6 години, акцентът на 3-та. Петима от банда за кражби, вилняла в региона през 2009-а, влизат зад решетките.

Представят „Град на мечти” и в първия социалистически, водещо заглавие на 4-та. Документалният филм ще бъде представен в Димитровград на медиафорум, който започва утре.

Получавам до 6 призовки месечно, срещу мене водят, но и аз водя дела, заглавие на интервю с кмета Георги Иванов, на 6 страница. Темите в разговора са делата срещу градоначалника, многобройните проверки срещу него. Според кмета 10-годишната забрана да се продават сградите на закрити училища е грешка. Още по-голяма грешка пък е премахването на този срок в новия закон.

6-има бият мъж за 1300 лв. и злато, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е водеща на 3-та. Бандитите нахлули в дома на 44-годишен жител на Маслиново и го смлели от бой, за да каже къде са парите. Малко след грабежа апашите били задържани.

Средно по 4.5 нарушения при проверка във фирма, челно заглавие на 1-ва. Данните са от инспекцията по труда. Наложените глоби са за 87 500 лева. Най-честите нарушения са на кодекса на труда.

Добиват ток на модерно депо край Гарваново, акцент от 2-ра. Общината чака 28 млн. лв. по оперативна програма „Околна среда” за изграждане на ново сметище.

Три обекта от областта в новата класация „Чудесата на България”, друго заглавие от 2-ра. Това са вила „Армира”, крепостта край Мезек и Александровската гробница. Гласуването онлайн започна миналата седмица. Засега класацията се води от Белоградчишките скали.

Бойко Борисов сложи точка на сагата с мотопистата, заглавие на голям материал на 5 страница. В текста се проследява цялата история на скандала, който гръмна миналата седмица и приключи вчера.

Галактически победител на Каменица ФЕНкупа в Димитровград, акцент от спортната страница. Регионалният полуфинал на турнира бе спечелен от хасковския тим Галакси.

„Тангра” с купата на кмета в Приморско, акцент от 8 страница. За новите успехи на хасковския балет.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини