Заглушителите отчаяха преписвачите на изпита по история в ПУ

Няма хванати да преписват кандидат-студенти на днешния тест по история в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Това съобщи за Дарик зам.-ректорът доц. Жоржета Чолакова. По думите й това се дължи на увеличения брой квестори и заглушителните устройства, които бяха активирани за изпита. 454 кандидати се явиха на теста от общо 482-а, заявили участие. Четирима души са излезли веднага след изтеглянето и обявяването на изпитния вариант, но притеснения за подсказване нямаше, обясни доц. Чолакова.
До 16 юли продължава записването за младежите, които ще участват в класирането с резултати от матури, международни изпити по чужди езици и олимпиади, припомнят от висшето училище.
Утре предстоят изпитите по информатика, испански и новогръцки език. На тях съответно ще присъстват 134, 5 и 13 кандидати. За понеделник са насрочени тестовете по психология, немски и руски език, за които са се записали 82, 37 и 9 човека. Всички изпити ще се проведат в Нова сграда на висшето училище.
Одобреният прием в Пловдивския университет за академичната 2012/2013 година е 4217 студенти, от които 3577 в редовна форма на обучение, а 640 - в задочна. Отпуснатите бройки са за акредитираните над 90 специалности в деветте факултета на университета, филиалите в Кърджали и Смолян и Техническия колеж в Смолян.

Dir

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини