Хасково пред евроизлагация. Преглед на регионалния печат

"Вместо еврошампионат, евроизлагация по мотокрос в Хасково"-"Хасковска Марица". Думите са на председателят на БФ по мотоциклетизъм Богдан Николов. Той бе в Хасково по повод стартиращото през уикенда източноевропейско първенство по мотокрос, което ще се проведе на пистата край пътя за Кърджали. Николов смята, че ако се повтори сценарият от миналата година, когато подходите към пистата бяха блокирани от полиция, резилът ще бъде пълен пред стотиците гости от Европа. Такъв вариант има и тази година, а фокусът на спора са двете отбивки към мотопистата, за които ДНСК казва, че са незаконни, кметът твърди друго, а казусът е в съда. Така, за да се придвижат до пистата, гостите ще трябва да вървят през къра. Буквално. Стотиците каравани ще се лашкат по черни пътища между ниви с корнишони и пипер.

Шо обаче да е излагация, това май е истинското лице на Хасково-черни пътища, корнишони и пипер. Вече цяла година няколко институции не могат  да си направят "бели" пътища или узаконят съществуващите такива. Явно толкова си можем.

"Марица"  акцентира върху спортния отенък на мероприятието-150 пилоти от 12 държави ще мерят сили в кръг от европейското и кръг от източноевропейското по мотокрос. Това е най-голямото спортно мероприятие провеждано в Хасково от началото на тази година

Темата се разглежда от дръг ъгъл в "Новинар юг" . "Иванов иска наказание на Петров за пистата". Става дума за началникът на полицията Петьо Петров, не за друг Петров. Според кметът, шефа на полицията се крие зад гърба на шефа на КАТ и отказва да съгласува   проекта по провеждане на европейското по мотокрос. Полицията отдавна си превишавала пълномощията, обяви на брифинг вчера Георги Иванов. По искане на общината, главния инспекторат на МВР проверявал от седмица тукашната полиция. Обвиненията дойдоха навръх професионалния празник на ченгетата и директорът на ОД на МВР не бе открит за коментар.

Мотопистата е повод за пространно интервю на страниците на "Новинар" с кмета Иванов. Колегите си дават цели три дни за да го подготвят за понеделнишния брой. В него кметът ще говори за това, че не е безгрешен, дали синът му ще става депутат и от коя партия, колко призовки очаква от прокуратурата и т.н.

Целите сме в очакване!

Още теми и заглавия: "Новинар Юг"-"Казват за узунджовското убийство през септември". Тогава ще бъде присъдата за клането навръх Великден 2010-та година в узунджовска дискотека.В пиянско меле бе заклан и почина един 19-годишен младеж, а негов приятел бе наръган няколко пъти и престоя седмици в болницата с опасност за живота.

"Жега: ромите пълнят каналите". Никой не може да изгони мургавите братя от каналите на напоителни системи-нито полиция, нито кмета, нито самите "Напоителни системи". И вчера Махалата бе на канала край димитровградското шосе.

Само дето не е ясно на кого пречат ромите там. В канала едва ли някой може да се удави, но ако отидат на друг неохраняем водоем, вероятността това да се случи е много по голяма. Далеч по опасно е на язовирите където се къпят на поразия и то не роми.

"Кучета нахапаха пенсионер в Димитровград". Две каракачанки атакували 70-годишен велосипедист в местността "Дурхана". Захапали го за ръката и крака. Старият човек обаче няма да подава оплакване.

"МВР разби най-мощната хакерска групировка"- "Хасковска Марица". Навръх професионалния си празник, МВР финализира няколкомесечна разработка срещу българските хакери. Бе разбита най-добре организираната мрежа от виртуални престъпници. Сред тях бил и един хасковлия с инициали Т.Н. с псевдоним r00t3r. Останалите били от други градове.  Хакерската групировка под името Cyber Warrior Invasion осъществия атаки над 500 сайта из целия свят и компрометирала услугите на редица световноизвестни компании, се казва в съобщението от полицията..

"Връчват знанието "Почетен селянин на Хухла". Мистериите в ивайловградското село сбират хора от три държави. "Мистериите" ще са в нощта на 14 срещу 15-ти юли. Всеки който си няма работа е поканен на купон под открито небе, когато "енергията на творчеството ще се слее със сенките на древността..."

Приказки за расли-недорасли.

"С жито храниш, с царевица ловиш". Пракитчески и полезни съвети за риболова от академик Щерю Щерев, развити на стр. 4-та. Както се казва, сей земеделецо, за да ловят рибарите.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини