22-годишен на съд за убийство при пиянско меле в дискотека

Деян Русев (вляво) на излизане от съда. Той е пуснат от ареста след двегодишен престой

22-годишният Деян Русев се изправи днес пред окръжния съд в Хасково по обвинение в убийство и опит за убийство при пиянско нощно меле навръх Великден 2010 година в дискотеката на хасковското село Узунджово. Минути преди полунощ Деян намушкал с нож 19-годишния Иван Иванов, който починал малко по-късно в хасковската болница. С рана в гърдите, в областта на сърцето, и с опасност за живота в болницата е бил откаран и 30-годишният Божин Божинов, който също участвал в мелето.

Напрежението сред младите хора се породило от заем от 50 евро, който Деян бил дал на Иван при съвместния им гурбет в Гърция. Иван се върнал по-рано, но нямал пари да върне на Деян.

Многобройните свидетели, които дадоха показания днес, развиха различни версии за повода за скандала. Според едни Деян се заканвал, че ще си търси парите до дупка и ще реже глави. Според други пък той изобщо не отварял дума за борча.

Във фаталната вечер на 4 април 2010 година в дискотеката на Узунджово „Клуб 69“ се засекли двете компании – Иван, сестра му Веселина, приятелят му Божин, Атанас, Пламен, Стилиян; и другата – Деян Русев и Стоян Стоянов. Оттук нататък всеки свидетел разказваше собствен филм.

Според Божин Иван се страхувал от Деян и потърсил закрила. 30-годишният Божин, като по-здрав физически и по-възрастен, поел опеката над младото момче. Когато Деян и Стоян влезли, той ги отпратил на друга маса.

Самият Стоян пък разказа пред съда, че Божин ги замервал с празни бирени бутилки в заведението.

При скарването на дансинга Деян извадил огромния нож, който почти винаги носел със себе си и мушнал първо Божин, а после и Иван в корема. След това побягнал. Вече на улицата казал на приятеля си Стоян, че „вкарал нож в някого“, но не знаел точно в кого.

Ранените Божин и Иван били откарани веднага в болница, но малко по-късно Иван починал.

Минути след инцидента на мястото пристигнали полицаите. Те веднага открили Деян в дома му и го арестували. По ножа имало кръв, която ДНК-експертизата по-късно доказва, че е на убития Иван.

Майката Иванка и Веселина, сестра на жертвата, предявиха граждански иск от 100 000 лева.

Обвинението срещу Деян е тежко и го грози голяма присъда. Процесът днес бе отложен заради искането на прокурора Дарина Славова да се призове за разпит Стилиян Асенов, един от компанията на убития. И двете страни в процеса заявиха, че държат лично да разпитат и съдебния лекар д-р Христо Еленски, както и експертите, изготвили ДНК-заключението. Следващото съдебно заседание бе насрочено за 28 септември.

Тодор Кръшков

Оцелелият в касапницата Божин Божинов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини