Табла Оупън мобилизира Хасково. Победителят- All inclusive в Гърция

Мъже срещу жени, представи първият Табла Оупън в Хасково. Снимки-любител

Открит турнир по табла мобилизира хасковските фенове на играта, които се стекоха вчера в местно заведение за да премерят сили със зарчетата. Над 50 любители участваха в поредния национален турнир организиран от българската федерация по табла. Веригата от състезания обхваща 12 града в страната и се провежда за трета поредна година. Победителят от градските Оупъни се класират за финалния кръг на 26-ти юли в София, където чака и голямата награда. А тя е романтична 5 дневна почивка All inclusive за двама, в гръцки курорт. 

Дали заради наградата или заради страстта която пуловете и зарчетата предизвикват, но в лятната градина на ресторанта срещу театъра вчера бе претъпкано. Освен играчите имаше и много зяпачи. Записването бе безплатно. Оказа се обаче, че схемата на турнира предвиждала само 32 участника, които в директни елиминации трябваше да определят победителя. Затова се наложи предварителна пресявка-така наречената „бърза смърт“ в която участваха всички над допустимата бройка. Играеше се до две победи от три игри. Регламентът обаче попари истинските майстори на „дюшеша“. 

Оказа се, че състезанието е само в първият вид табла-обикновената, а не и в широко играните в Хасково майсторски стилове „тапа“ и „гюлбар“. При първият вид табла, всичко е до късмет, за останалите два вида се иска стратегия. И понеже нещата зависеха от късмета, табладжийките започнаха скоростно да свалят скалповете на мъжете. За нула време няколко дами достигнаха до четвърт-финалите и спечелиха подарък-табли. Тоталната мобилизация на силния пол обаче изхвърли дамите от решаващите битки. До финала достигнаха Николай Бакалов и Димитър Попов. С повече чифтове в решаващите моменти, Бакалов измъкна победата и ще представя в Хасково на финала в София. 

За доброто настроение на гостите се грижеше известният комик Димитър Туджаров-Шкумбата.

Г.Христов

Димитър Попов-с мислене и късмет чак до финала
Там го чакаше Николай Бакалов, който не му прости
Замислена блондинка
Сериозен табладжия
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини