150 пилоти за Европейското по мотокрос в неделя

Хасковлийки отново ще могат да аплодират своите герои

Хасковската писта по мотокрос ще бъде лицензирана за провеждането на европейско първенство. Това вероятно ще стане тази събота и по този начин официалното състезание в неделя ще бъде легитимна част от европейският мотокрос шампионат. Това обяви председателят на българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов, на пресконференция днес в хасковското кметство. Хасковската писта е едва 4-тата в България, лицензирана да приема състезания по мотокрос. Първата е в Самоков, другите са в Севлиево и Троян. Някои от тези писти обаче са строени преди 30 години, докато вашата е нова, отбеляза Николов.

Николов анонсира огромен интерес към Гран при Хасково. Над 150 пилоти от България и Европа ще пристигнат за двудневната надпревара. Тя се явява 3-ти кръг на европейското и 4-ти кръг на източноевропейското първенство. Надпреварата ще бъде в два класа-мотори с 85 конски сили и такива с 65. На източноевропейското обаче има и юноши. С един от тях са свързани надеждите на България за медал, а защо не и титла в генералното класиране. Хасковлията Кристиян Кръстев е втори със 76 точки в генералното класиране за източноевропейското. На 6-точки пред него е румънецът Георги Кабал.

Състезанието започва в събота, когато ще има квалификации. За разлика от други години, те не са по време, а по място. На практика, в събота ще има състезание за класиране за състезанието. Самата надпревара е в неделя от 11 часа.  Промяна има и в трасето. В сравнение с миналата година то е обърнато, като първият завой след старт-финалната права е десен, на 90 градуса.

Г.Христов

Моторизираните рицари ще се надпреварват по ново трасе
Навалицата по хасковската писта тази година ще бъде по-голяма
Богдан Николов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини