Съкратиха контролния блок към ВиК. Бойко носи милиони. Преглед на регионалния печат

"Бойко донесе на Бисер 5.8 млн.лева" водещо в "Хасковска Марица". "5 800 000 лв за канализацията на Бисер" допълва и "Новинар юг". Темата е водеща за двата всекидневника. Придружен от трима министри, премиерът инспектира как се харчат парите в потопеното село и му донесе още милиони. 5.8-те милиона са за изграждане на водоснабдяване и канализация. Общата помощ за община Харманли, която бе най-тежко засегната от наводненията е 7.8 млн лева. Първите 4 нови къщи на Бисер вече са построени, а до 27-ми този месец трябва да са завършени 10. Започна строителстовто и на втората десетка, определен е изпълнителят на третата десетка къщи. Общо трябва да се построят наново 56 къщи, сринати от придолшлите води на река Бисерска. Новите домове надхвърлят очакванията на хората. Бисерчани са доволни от златния дъжд, който се изсипва над тях.

"Половин тон тахан под възбрана"-"Хасковска марица". 5 бона глоба грози харманлиец, защото е произвеждал и продавал тахан без необходимите разрешителни. Обектът е затварян два пъти от Агенцията по храните, но продължава да си работи. Бил натопен от сигнали на граждани.

"Червен код! Не палете огън на открито"-чело. Заради очакваните жеги около 40-те градуса през следващите няколко дни, метеоролозите на БАН обявяват червен код за хасковска област. Не палете огън на открито, съветват пожарникарите. Огън обаче се появява и без да е запален умишлено. Снимката към статията показва изгорелият вчера автобус на Сърнела, който изкара акъла на 20-тина пътници и още толкова минувачи на Веспрем. Возилото идвало от София, но се запалило в движение. Причината е късо съединение.

"Повече спорт и култура вдига нивото на всеки град" Думите са на Станислав Станков-Шошо, който възстановява баскетбола в Хасково. Дългогодишният национал прави женски отбор, който ще играе в А група и ще щурмува евротурнирите.

Че спортът и културата вдигат нивото на Хасково, няма спор. Само че в последните 10 години това май не се осъзнаваше. Е, по-добре късно, отколкото никога.

"Закриха контролен блок към ВиК, съкратиха шефа му". Страшния за некоректните платци началник на "контролен блок" към ВиК Максим Белов е аут след като бе съкратен от шефа си Петко Стойчев. Белов е пенсионер и не е нормално да взима 420 лв пенсия и 400 лв заплата докато кадърни млади хора стоят без работа, каза инж. Стойчев.

Шефът на хасковското ВиК се бе заканил да съкращава разходи и уволнява невършещите си работата служители и май почна да изпълнява заканите си. Че не всичко в "Контролен блок" опира до пенсията на Максим Белов си личи от факта, че "Контролен блок" вече няма. Хората му са част от отдел "Инкасо".

"37.11 % разкриваемост на престъпленията отчита полицията". Отчетите са по повод днешния професионален празник на ченгетата. Разкриваемостта била по-голяма от средната за страната. По цифрите на полицията, престъпленията в хасковско бележат отлив. Сигурно заради високата разкриваемост.

Поздравления от ръководството на ОД на МВР към служителите си има и в двата вестника.

"Първото бизонско от Орлов дол-за Австрия" изненадва с водеща тема "Новинар юг". Първите бизонски мръвки от фермата край Орлов Дол отпрашили във вариант пушен, пресен разфасован. Това е.

"Купуват с 10 хиляди лева парцел за параклис на 6-те жертви в Симеоновград". Правителството ще отпусне парите за да се почетат паметта на 6-те деца сгазени от пиян шофьор навръх Великден миналата година.

"Автобус и тролей пламнаха за час в Хасково"-за запаления автобус на "Сърнела" и тролей който също пламнал в движение. Водачът му обаче бързо го загасил.

"90 годишна се изгуби в жегите". Възрастна женица се омаяла в жегите и забравила адреса си. Минувачи я видели да седи боса до ресторант "Орфей" и звъннали на 112. Бабе Невена казала името и годините си, но не и къде живее. Явно слънцето не и е понесло. Обаче според метеоролозите, вчера в Хасково не е било толкова топло-само 33.5 градуса.  До края на седмицата ще става доста по горещо.

"Шофьорка разби главата на рокер без каска" събирателен материал за катастрофите през последното денонощие. Поводът е катастрофата на "П.Р. Славейков" в хасково, в която 26 годишна водачка засече моторист и му разби главата. Любопитното в тази катастрофа, незасегнато от вестника е, че и двамата са били в нарушение-единият влязъл в забранена улица, другият не дал предимство. На фона на тоталното неспазване на парвилата за движение, не са изненада инцидентите от вчерашния ден. Двама неправоспособни яхнали мотопед и се забили във Форд на "Мадара". Пишман мотористите са в болница.  45-годишен сгази пешеходка на пешеходна пътека до зала "Дружба". Грък насмете моторист при изпреварване край Свиленград и т.н

Това бе по-интересното от днешната преса.

П. П. за вестниците: Ако ви пука, че ви няма в половината град-вземете мерки!

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини