Хасковските полицаи по-добри от колегите им в страната

Хасковските полицаи-точни и категорични

  Добра професионална оценка за работата на своите служители даде Ръководството на ОДМВР-Хасково. Хасковската Дирекция е с 37,11% разкриваемост, което е над средния процент за страната-35,98%. Регистрирани са 1106 криминални престъпления, с разкрити 308, което е съществено по-малко в сравнение с първото 6-месечие на миналата година- 1528, разкрити 406.

За отчетния период кражбите да са намалели от 886 за 2011г на 564 за тази година. За периода са регистрирани 2 убийства – в Димитровград и Тополовград, които са стопроцентово разкрити. Общото количество на конфискувани безакцизни цигари за отчетния период е 998 782 къса. Заловени количества наркотични вещества от служителите на ОДМВР-Хасково са: марихуана – 3456 грама и 31 канабисови разстения; 25,3 грама амфетаминово прахообразно вещество и 25 броя таблетки и 1 грам хероин.

За съществен принос при изпълнение на професионалните им задачи и за проявена инициативност и постигнати високи резултати признание получиха 39 служители от Хасковската дирекция, отличени от Директора на ОДМВР-Хасково комисар Петров. От тях 19 полицая са с „Писмена похвала”, останалите 20 с „Обявяване на благодарност”. Част от тях са и 8 полицая от Районно управление – Харманли, които денонощно участваха в спасителните операции при спасяване на хора в наводнението в село Бисер, а именно:

инспектор Владимир Демирев

гл.полицай Петър Христов

гл.полицай Христо Стоянов

гл.полицай Петьо Аракшиев

гл.полицай Янко Чончев

инспектор Атанас Джелепов

гл.полицай Иван Банков

полицай Данаил Андонов

        В навечерието на 5 юли – професионалния празник и 133-годишнината от създаването на МВР, комисар Петьо Петров честити празника на служителите от Областната дирекция като им пожела здраве, бодрост и професионални успехи. Той ги убеди, че избора да помагаш и служиш на другите е гаранция за почтенност, отговорност и чувство за патриотизъм. Призова ги да не се плашат от трудностите, които ще ги докажат като самоотвержени и добре подготвени професионалисти, избрали трудния път в служба на родината. Комисар Петров не пропусна да честити празника и на семействата на полицейските служители, които чрез търпението си подкрепят успеха в напрегнатата дейност в борбата с престъпността.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини