Турция разкрива нови работни места в Кърджалийско,купува живи животни от региона

Турция изкупува живи животни от България и респ.Кърджалийско за да подпомагат  региона.Надяваме се да създадем в Източните Родопи нови работни места. Част от тях са свързани с договорите за пренос на газ на българска територия. Това заяви на съвместна пресконференция с областния управител на Кърджали Иванка Таушанова  турският министър по европейските въпроси Егемен Багъш.

 Багъш е на опознавателна визита в Кърджалийско по покана на губернатора. Той се срещна с кмета Хасана Азис и посети градската джамия.

 Багъш каза още, че кържалийци подкрепят усилията на Турция за членство в Европейския съюз, за което им е благодарен. Междудържавните отношения се развиват във възходяща посока. За това спомагат приятелството между премиерите на двете страни Бойко Борисов и Реджеп Таип Ердоган. Ние с министърът на външните работи на България Николай Младенов също сме приятели,посочи Багъш.

Областният управител Иванка Таушанова подчерта, че нямат различия с госта. Тя каза, че са разговаряли за бъдещото сътрудничество. Те са обсъдили идеи за съвместни проекти за инвестиции в региона.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини