Най-грозното куче на 2012

Куче с необичайна външност, порода китайска хохлата, излезе победител на конкурса "Най-уродливото куче в света на 2012 г.", който се провежда всяка година в щата Калифорния, съобщи БГНЕС.

Както предава Асошиейтед прес, кафявият миниатюрен пес Магли поразил съдиите със страховитата си външност. Кучето е с непривлекателна муцуна с воднисти очи и с непропорционално разположени кичури косми по гладкото му безкосместо тяло. Част от рошавите му косми с жълт цвят са щръкнали от челото до носа. Кафеникавата окраска на безкосмената разновидност на кучето клони към телесно-бял отенък. Долните зъби на псето са непривлекателни дори и при затворена челюст.

Стопанката на необичайния питомец е англичанката Бев Никълсън. Нейното куче вече излезе победител в състезанието за най-несимпатичното животно на Великобритания.

Конкурсът "Най-уродливото куче на света" се провежда за 24-и път. Кучетата от породата китайска хохлата може да са безкосмени – те имат козина само на главата, опашката и крайниците, така и с меко прилично на воал окосмяване. Названието китайска са получили заради създаването на породата в Китай. Но Великобритания е страната, където тя се е утвърдила.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини