Фестивалът „Перперикон” осиротя,няма патрон,Първанов подхванал политиката

Петър Савчов

 Фестивалът на изкуствата „Перперикон” остана без патрон след като президентът Георги Първанов се захвана с политика.Организаторите заявиха,че са се надявали проявата да продължи да бъде под егидата на Първанов,но той предпочел политически проект.Затова тази година фестивалът ще е без патрон.Според директорът му Петър Савчов,ако президентът Росен Плевнелиев прояви интерес ,той с радост ще бъде приет за патрон на следващото издание на празника на изкуствата в Кърджали.

  Савчов оповести пред журналисти,че от седем постановки само 1 ще се играе на сцената на драматичния театър.Останалите ще се поставят в Дома на културата.Причината е неизпълнимите искания на шефа на храма на Мелпомена да се плаща по един бон наем на постановка.Организаторите са платили само за представление на театъра на българската армия.

  Оказва се също,че фестивалът ще си дели публиката с рок фест.Привържениците на виното ще се разграничат от тези на бирата,шегува се Савчов.

  Настоящото издание на фестивала,който се открива след броени дни се финансира от община Кърджали,спонсори и по два проекта на Министерството на културата.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини